Opțiuni de imprimare:

Tartă cu piersici

Randamente1 porțieTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare40 minuteTimp total55 minute

Piersicele pot fi înlocuite cu orice fruct preferi, iar la aluat mai poți adauga zahăr dacă crezi că este puțin. Eu am vrut să fac o variantă nu foarte dulce, însă aromată și gustoasă.

 100 gr unt rece
 2 zahăr
 30 gr nucă prăjită și măcinată
 150 gr făină
 20 ml apă rece
 1 tsp oțet
 un praf de sare
 ½ tsp bicarbonat de sodiu
 300 gr piersici
 2 zahăr
 1 tsp amidon
 un ou pentru uns și puțin zahăr brun
1

Se pune untul, făina, zahărul și un praf de sare în bolul unui robot de bucătarie și se mixează până se obțin firimituri fine, sau se poate face într-un bol, folosind vârfurile degetelor.

2

Se adaugă oțetul, apa și se amestecă din nou, până se formează aluatul. Dă o formă rotundă, împacheteaz-o în folie alimentară și las-o la frigider 30 de minute.

3

Taie piersicile și amestecă-le cu zahărul și amidonul.

4

Încinge cuptorul la 180ºC. Pune o foaie de copt pe suprafața de lucru, apoi întinde aluatul. Așează piersicile însă lasă o margine care să o ridici peste ele.

5

Unge marginea cu oul batut și presoară puțin zahăr brun.

6

Coace tarta pentru aproximativ 40-45 de minute până aluatul este rumen și crocant.