Opțiuni de imprimare:

Tartă cu ricotta și zmeură

Randamente1 porțieTimp de pregătire5 minuteTimp de preparare50 minuteTimp total55 minute

Tarta cu ricotta si zmeura liofilizata. Din punctul meu de vedere este o reteta de vis, am facut 2 intr-o saptamana si cu toate astea, nu mai exista nici macar o felie. Se face extrem de rapid si de usor, o recomand rece, cu fructe si fulgi de migdale.

Un desert ce imbina gustul cu design-ul

 1 kg ricotta
 6 oua
 180 gr iaurt grecesc
 80 gr zahar
 80 gr gris de grau
 30 gr zmeură liofilizanta
 2 tbsp vanilie
1

Incalzim cuptorul la 170°C.

2

Separam ouale. Albusurile le mixam cu praful de sare si zaharul pana devin spumoase.

3

Intr-un bol punem galbenusurile, ricotta, iaurtul, vanilia, grisul si mixam pana se omogenizează bine, după care adăugăm albușurile și încorporăm cu mișcări ușoare de sus în jos.

4

Adaugam zmeura in compozitie si o incorporam usor cu ajutorul unei spatule pentru a nu se sfarma.

5

Tapetam cu hartie de copt o tava cu diametrul de 25 cm si turnam compozitia in ea. Coacem tarta timp de 50-55 mininte la 170°C, caldura sus-jos.

6

Recomad servirea ei rece, cu fulgi de migdale si zmeura.