Opțiuni de imprimare:

Tartă cu vanilie și jeleu de fructe

Randamente1 porțieTimp de pregătire30 minuteTimp de preparare40 minuteTimp total1 oră 10 minute

Un desert răcoros dulce-acrișor.

Crustă :
 250 gr făină
 120 gr unt rece
 50 ml lapte
 1 gălbenuș
 2 zahăr
 sare
Jeleu :
 500 gr mix de fructe
 5 zahăr
 1 plic de gelatină
Cremă :
 250 ml lapte
 50 gr zahăr
 20 gr amidon
 1 Gălbenuș
 40 gr unt
 sare
 vanilie
1

Se pune untul, făina și un praf de sare în bolul unui robot debucătarie și se mixează până se obțin firimituri fine, sau se poate face într-un bol, folosind vârfurile degetelor.

2

Se adaugă gălbenușul, apa, zahărul și se amestecă din nou, până se formează aluatul. Dă o formă rotundă, împacheteaz-o în folie alimentară și las-o la frigider 30 de minute sau la congelator 10 minute.

3

Aluatul se întinde și se pune într-o tavă rotundă cu diametrul de 24 cm . Se înțeapă cu o furculiță și se lasă la frigider pentru 10 minute. După care se coace în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 40 de minute.

4

Fructele le punem la fiert cu zahărul, între timp punem plicul de gelatină în 100 ml apă rece pentu a se hidrata. După ce au fiert fructele și sau îngroșat puțin le lăsăm câteva minute să se răcorească apoi adăugăm gelatina și amestecăm să încorporăm bine.

5

Pentru a pregăti crema, punem laptele la fiert cu praful de sare, zahărul, gălbenușul și amidonul, amestecând continu până se îngroașă. Luăm de pe foc și punem untul și esența.

6

În coaja tartei punem jumătate de jeleu de fructe și lăsăm la frigider până se întărește, după care punem crema de vanilie și restul de jeleu.