Opțiuni de imprimare:

Tartă cu vișine

Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare40 minuteTimp total1 oră

Este o tartă umedă, pufoasă, ușor acrișoară și e atât de delicioasă încât provoacă dependență. 😁
Eu am mâncat-o cu câteva linguri de iaurt grecesc. 😋

 500 gr vișine fără sâmburi
 5 oua
 140 gr faina alba
 100 gr zahar brun sau alt îndulcitor (după vârsta de 1 an)
 30 ml ulei de cocos, topit sau unt topit
 1 tsp pudră de vanilie (sau o puteți înlocui cu coaja rasă de la o lămâie bio)
1

Se separă albușurile de gălbenuș. Se mixează gălbenușurile cu uleiul de cocos și se adaugă vanilia.

2

Într-un alt bol batem albușurile spumă, se adaugă zaharul și se mizează până se obține o spumă tare. Se adaugă gălbenușurile peste albuș și se încorporează. La final se încorporează ușor făina cernută.

3

Se pune compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt sau unsa cu unt.
Se adaugă peste compoziție vișinele scurse de zeama lăsată.

4

Se dă tava în cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 40 de minute (până trec testul scobitorii).
Pentru coacere am folosit o tavă cu diametrul de 26x26 cm.