Opțiuni de imprimare:

Tartă cu vișine și smântână

Randamente1 porțieTimp de pregătire30 minuteTimp de preparare1 orăTimp total1 oră 30 minute

O prăjitură rapidă și fără zahăr, cu ingrediente pe care le putem găsi cu ușurință în frigiderul nostru.

Tarta cu ingrediente naturale gatita acasa

Blat
 400 gr Făină
 1 Ou
 150 gr Unt
 1 Praf de sare
Umplutura de smântână
 3 Ouă
 200 ml Smântână
 Sirop de vișine
 100 ml Lapte
 Esență de vanilie
 Scorțișoară
 50 gr Făină
In plus
 400 gr Fructe (proaspete, congelate, sau chiar dulceața sau compot)
1

Pentru blat am pus într-un bol toate ingredientele și am amestecat bine cu o furculiță, apoi cu mâna pana am obținut un aluat sfărâmicios, de consistența nisipului ud.

2

Am întins blatul într-o tavă cu diametrul de 28 cm, inclusiv pe pereți, și am dat-o la frigider timp de 30 min.

3

Între timp m-am ocupat de umplutură. Am bătut bine ouăle cu siropul de vișine, până s-au incorporat. Eu am folosit pentru umplutura dulceața de vișine, iar siropul l-am amestecat în stratul de smântână.

4

Am adăugat smântâna, laptele, esența și scorțișoara și am amestecat din nou. La final am adăugat făina. Trebuie sa aibă consistența unui aluat de clătite.

5

Am pornit cuptorul la 180°C și am asamblat prăjitura. Peste blat am pus dulceața de vișine, apoi am turnat umplutura de smântână.

6

Am dat la cuptor pentru 35-40 de minute, sau pana când prăjitura este coaptă și ușor rumenă.

7

Se lasă să se răcească în cuptor cu ușa deschisă, apoi se lasă la frigider 30 de minute.