Opțiuni de imprimare:

Tartă cu zucchini și leuștean

Randamente1 porțieTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare40 minuteTimp total55 minute

Tartă cu zucchini și leuștean, o nouă rețetă care pune în valoare aroma specială a leușteanului. În combinație cu zucchini și cheddar, a rezultat o tartă delicioasă, cu un blat aromat din fulgi de ovăz. Vă invit la degustat!

 150 gr fulgi de ovăz
 120 gr unt topit
 2 cepe
 1 zucchini
 o legătură de leuștean
 6 ouă
 175 gr mascarpone
 100 gr cheddar
 sare și piper după gust
1

Pentru blat, topește untul și amestecă-l bine cu fulgii de ovăz. Mai apoi, întinde uniform amestecul, cu ajutorul unei linguri, pe fundul unei tăvi rotunde cu diametrul de 25-30 de cm. Dă la cuptor, la 170 °C pentru 15 minute.

2

Călește ceapa tocată mărunt și când devine ușor transparentă, presară sare și o linguriță de zahăr brun să se caramelizeze. Mai amestecă timp de un minut și apoi golește pe o farfurie.

3

Taie zucchini in jumătate, pe lung și apoi taie-l felii subțiri. Călește feliile de zucchini în puțin unt și condimentează după gust. Amestecă timp de aproximativ 5 minute și la final adaugă leuștean tocat și ia de pe foc.

4

Așează ceapa caramelizată peste aluatul de ovăz și apoi, peste ceapă pune zucchini-ul călit.

5

Amestecă cele 6 ouă cu mascarpone, cheddar-ul ras și condimentează cu sare și piper. Golește amestecul peste zucchini și apoi dă tarta la cuptor pentru 20-25 de minute. Tarta se servește ușor călduță sau rece. Poftă bună!