Opțiuni de imprimare:

Tartă de ciocolată fără fund

Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total40 minute

Tarta capătă un gust mai interesant dacă înlocuiți făina cu migdale măcinate fin.

Pentru 1 formă de tort cu fund detașabil (24 cm Ø )
 170 gr ciocolată semi-amăruie, cu cel puțin 70% conținut de cacao
 80 gr unt
 4 ouă
 100 gr zahăr
 1 praf de sare
 30 gr făină
 unt pentru formă
Pentru garnitură
 fructe physalis
 zahăr pudră, opțional
 praf de cacao, opțional
1

Se încinge cuptorul la 180˚C(160˚C cu ventilator sau treapta 2-3). Se unge forma și se tapetează cu hârtie de copt.

2

Se rupe ciocolata bucățele și se topește împreună cu untul în bain-marie. Se lasă puțin la răcit. Se bat ouăle cu zahărul și sarea cu mixerul într-un vas mare până se obține o cremă înspumată.

3

Se adaugă amestecul de ciocolată cu unt la cremă și se amestecă cu grijă cu telul. Deasupra se cerne făina și se încorporează în aluat.

4

Se umple forma pregătită și se netezește suprafața. Se coace tarta timp de 15-20 de minute în cuptorul încins în prealabil, până când suprafața se întărește și se simte elastică. Se scoate din cuptor și se lasă să se răcească în formă, pe un grătar pentru prăjituri.

5

După ce s-a răcit, se scoate din formă și se desprinde cu grijă hârtia de copt. Se taie tarta de ciocolată în felii subțiri și se decorează fiecare felie cu un fruct physalis. Opțional, se poate orna fiecare farfurie cu zahăr pudră și praf de cacao într-un strat subțire, înainte de a se așeza pe ea felia de prăjitură.