Opțiuni de imprimare:

Tartă fină cu ciocolată și banane

Randamente1 porțieTimp de pregătire35 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total1 oră 5 minute

O tartă aspectuoasă, fină și cremoasă cu care sigur îți vei încânta musafirii!

Pentru aluat
 300 gr biscuiți zdrobiți
 150 gr unt topit
 ½ tsp ghimbir măcinat
Pentru umplutură
 2 conserve (400g) de lapte condensat îndulcit
 175 gr ciocolată neagră tocată
 600 ml frișcă lichidă
 25 gr unt tăiat cubulețe
 150 gr ciocolată albă tocată
 1 tsp esență vanilie
 3 banane
 topping de ciocolata
Pentru aluat
1

Porniți cuptorul la 175 grade C, cu un sfert de oră înainte de a coace tarta. Pentru aluat, buneți biscuiții, untul topit și ghimbirul în bol și amestecați-le bine. Compoziția rezultată puneți-o într-o formă de tartă cu diametrul de circa 23 cm, cu dosul unei linguri presați și nivelați aluatul.

2

Puneți forma în frigider 15-20 de minute, apoi coaceți aluatul 5-6 minute în cuptorul preîncălzit. Scoateți forma din cuptor și lăsați să se răcească.

Pentru umplutură
3

Puneți laptele condensat la fiert într-o crăticioară, la foc mic; lăsați-l sa fiarbă circa 3-5 minute, apoi luați vasul de pe foc și lăsați laptele să se răcească.

4

Topiți ciocolată neagră împreună cu 150 ml frișcă și untul, amestecând continuu, puneți crema rezultată peste aluat, apoi băgați tarta la frigider minimum o oră.

5

Înfierbântați 150 ml din frișca rămasă, apoi adăugați toată ciocolata alba, amestecând până se topește. Adăugați esența de vanilie și lăsați compoziția să se răcească.

6

Scoateți tarta de la frigider și așezați peste crema de ciocolată din tartă, bananele tăiate felii. Amestecați laptele condensat cu mixerul până se omogenizează, apoi turnați peste feliile de banane.

7

Bateți restul de frișcă și încorporați-o în crema de ciocolată albă. Puneți amestecul peste tartă și ornați cu puțin topiing de ciocolată, sau puteți pudra cu cacao.