Opțiuni de imprimare:

Tartă frangipane cu pere

Randamente1 porțieTimp de pregătire50 minuteTimp de preparare40 minuteTimp total1 oră 30 minute

O tartă delicioasă ce reunește soarele de toamnă răsfrânt pe coaja perelor, dulceața lor delicată, aroma subtilă a migdalelor și bucuria unui aluat crocant, dar fraged în același timp.

Pentru aluatul de tartă:
 220 gr făină pentru patiserie tip 550
 110 gr unt rece
 sare
 2,50 ml îndulcitor
 1 gălbenuș mare
 60 ml apă rece
În plus:
 făină pentru blatul de lucru
Pentru crema frangipane:
 100 gr unt
 5 ml îndulcitor
 sare
 2 ouă mari
 100 gr migdale măcinate
 2 făină
 ½ tsp apă de flori de portocal
Pentru stratul de fructe:
 3 pere
 gem de caise
 1 tbsp zahăr
Aluatul de tartă:
1

Pui într-un bol încăpător făina, untul rece tăiat cubulețe și un praf de sare și amesteci și sfărâmițezi cu degetele. Adaugi îndulcitorul, gălbenușul și apă rece, cât să lege aluatul (eu am avut nevoie de 60 ml). Aluatul este sfărâmicios la început, așa că îl transferi pe blatul presărat cu făină și îl frămânți puțin cât să obții un aluat pufos, omogen.
Dai aluatul la frigider 30 de minute.

Crema frangipane:
2

Bați spumă albușurile cu un praf de sare și îndulcitorul. Amesteci separat untul cu gălbenușurile, apa de flori de portocal, adaugi și migdalele apoi încorporezi treptat albușurile bătute mai devreme. La urmă, adaugi făina, ținând cont de consistența cremei, trebuie să fie pufoasă, nu densă.

Montare și coacere:
3

Mai departe, scoți aluatul din frigider, îl întinzi în foaie subțire și îl transferi într-o tavă de tartă cu hârtie de copt. Decupezi surplusul de aluat cu un cuțit. Din aluatul rămas poți face câteva decorațiuni, eu am făcut niște trandafiri. Înțepi aluatul, din loc în loc, cu o furculiță.

4

Torni și nivelezi crema peste aluat. Nu ai nevoie de pesmet, la mine a fost ok, nu s-a înmuiat, a crescut și s-a copt perfect.

5

Speli perele și le tai felii subțiri, apoi le aranjezi frumos pe tartă.

6

Presari zahăr, pentru un luciu frumos.

7

Dai tava la cuptorul preîncălzit, mai întâi 30 de minute la foc mic, să se coacă bine înăuntru, apoi 10 minute la foc mediu, să se rumenească.
Poftă Bună!