Opțiuni de imprimare:

Tartă rustică cu brânză și dovlecei

Randamente1 porțieTimp de pregătire30 minuteTimp de preparare50 minuteTimp total1 oră 20 minute

Săptămâna trecută am savurat o delicioasă tartă rustică cu brânză și dovlecei.
Tare bine am făcut, căci această combinație ne-a cucerit.

Aluat
 500 gr Faina
 200 Apa minerala
 200 gr Untură din osânză
Umplutură
 1 kg Brânză proaspătă
 4 Fire de ceapă verde
 2 Dovlecei
Extra
 1 tbsp Gris
 1 Ou
1

2

3

Am adăugat făina cernută într-un bol încăpător, iar în mijlocul acesteia am pus osânza și apa minerală.
Am omogenizat până am obținut un aluat nelipicios și ușor modelabil.
Din cantitățile menționate mie mi-au ieșit o tartă rotundă, cu diametrul de circa 20 de cm și o tartă dreptunghiulară cât o tavă mare de aragaz.
Am împărțit aluatul, l-am întins cu ajutorul unui sucitor, iar deasupra am pus umplutura realizată din brânza de vaci și firele de ceapă verde, tocate mărunt, lăsând libere marginile de circa 3-4 cm, pe care le-am adus peste umplutură, la final.
Deasupra am așezat feliile de dovlecei, tăiate rondele subțiri.
În prealabil, am lăsat feliile de dovlecei la scurs într-o sită, după ce le-am presărat cu puțină sare (aceasta ajută la eliminarea excesului de apă din dovlecei, dar se omite adăugarea sării în cazul copiilor mai mici de 2 ani).

4

La final am uns marginile cu ou bătut, iar deasupra am presărat puțin griș.
Tot deasupra puteți pune și restul de ou, dacă vă mai rămâne după ce ungeți marginile.
Durata de coacere variază în funcție de mărimea aleasă.

Tarta mică am copt-o timp de 25 se minute, la foc potrivit, în cuptorul preîncălzit, iar tarta mare timp de 45 de minute.

***În funcție de textura brânzei pe care o folosiți puteți presăra puțin griș și peste aluat, înainte de a adăuga umplutura.

Eu am folosit o brânză proaspătă de vaci cu o textură cremoasă, fără sare adăugată.