Opțiuni de imprimare:

Tartar de somon cu avocado

Randamente1 porțieTimp de pregătire5 minuteTimp total5 minute

Pentru iubitorii de sushi aceasta reteta este perfecta, deoarece se poate pregati in doar 5 minute in confortul propriei bucatarii. Aveti nevoie doar de un furnizor de peste proaspat de maxima incredere, avand in vedere ca se consuma crud.

 200 gr file de somon proaspat
 1 avocado mic
 1 jumatate de ceapa rosie
 2-3 fire de chives sau chiar frunze de ceapa verde
 1 bucatica de ardei iute (dupa gust)
 1 fasie mica de coaja de lime
 2 ulei de masline
 4-5 linguri sos de soia
1

Curatam de coaja si scoatem samburele de la avocado si il taiem cubulete. File-ul de somon de toaca cubulete si el. Ceapa rosie, ardeiul, chives-ul si coaja de lime se toaca foarte marunt dupa care se amesteca toate ingredientele intr-un bol adaugand si uleiul de masline.

2

Ar fi necesar un inel metalic pe care sa il asezam pe farfurie, punem tartarul in inel, presam cu lingura pentru a elimina golurile si scoatem inelul. Daca nu aveti inel metalic, puteti taia un cerc dintr-o sticla de plastic.

3

Se serveste cu sos de soia sau cu zeama de lamaie, dupa preferinte. Puteti adauga de asemenea deasupra cateva seminte de susan.