Cand ma gandesc la ce numeste americanul "comfort food" imi apare instant in minte aceasta imagine : terci de ovaz cu aroma de prajitura de mere. Ceva din combinatia delicioasa dintre mere, scortisoara si nuci de pecan cuibarita intr-un terci cald si bogat nutritiv imi da senzatia de caldura si acasa. Recomand acest mic dejun in diminetile friguroase, innorate sau atunci cand ai nevoie de inca 5 minute de relaxare pana cand incepe cu toata forta o noua zi. Aceasta mancare este pur si simplu o imbratisare reconfortanta!
Decojim marul si il taiem in cubulete.
Punem fulgii de ovaz, chia, laptele de soia, marul, scortisoara, sarea, sucul de lamaie si esenta de vanilie intr-o cratita si amestecam bine.
O punem pe aragaz, la foc mediu-mare si amestecam din cand in cand, fiind pe faza sa nu se incinga prea tare.
Dupa aproximativ 5-10 minute, terciul de ovaz va incepe sa se ingroase. Acum adaugam in compozitie siropul de artar si merele rase. Putem reduce putin focul si amestecam continuu pentru 5 minute.
Punem "prajitura de mere" intr-un bol, o lasam putin sa se raceasca si o servim cu cateva nuci de pecan presarate pe deasupra.
0 porții
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.