Opțiuni de imprimare:

Tiramisu cu căpșuni 🍓

Randamente16 porțiiTimp de pregătire1 oră 5 minuteTimp de preparare3 oreTimp total4 ore 5 minute

Haideți să ne bucurăm de sezonul căpșunilor 🍓🍓🍓 și să facem un desert light, dulce acrișor, pufos și plin de savoare.

Perfect pentru o zi călduroasă de vară ☀️ ca alternativă a variantei clasice de tiramisu cu gust de cafea.

🎞️ REȚETA VIDEO PAS CU PAS: Jos pe pagină sau 👉 AICI

 300 gr pișcoturi
Cremă :
 200 gr căpșuni
 75 gr zahăr
 125 gr mascarpone
 330 ml frișcă
 10 gr gelatină
 50 ml suc de portocale
 coaja rasă de la o portocală
 1 tsp esență de vanilie
Sirop :
 200 gr căpșuni
 200 gr zahăr
 300 ml apă
 coaja rasă de la o lămâie
Decor :
 150 ml frișcă
 50 gr zahăr
 300 gr căpșuni
 15 gr fistic ( opțional )
 10 mini discuri de ciocolată ( opțional )
 zahăr pudră ( opțional )
Siropul
1

Spălăm și curățăm de frunzulițe toate cele 400 g de căpșuni și le pasăm cu ajutorul unui blender sau le pisăm cu furculița. Le strecurăm printr-o sită pentru a obține un piure cât mai fin posibil.

2

Într-o craticioară punem la fiert cei 300 ml de apă împreună cu zahărul, iar când fierbe adăugăm coaja de lămâie și lăsăm să se infuzeze, cca 5 minute.

3

Amestecăm jumătate ( aprox. 200 g ) din piureul de căpșuni cu siropul de lămâie și îl lăsăm să se răcească complet până vom pregăti crema.

Crema
4

Înmuiem gelatina în 2 linguri de apă și o lăsăm să se hidrateze.

5

Într-un bol încăpător amestecăm mascarponele cu 75 g de zahăr până când acesta se dizolvă puțin.

6

Adăugăm sucul și coaja de portocală, esența de vanilie, gelatina topită în prealabil ( 15 s în cuptorul cu microunde sau 1-2 minute pe foc ) și amestecăm. Adăugăm și cealaltă jumătate rămasă de căpșuni, amestecând bine până la omogenizare.

7

În alt bol batem frișca spumă și o înglobăm treptat în amestecul de căpșuni, cu mișcări circulare, până obținem o cremă pufoasă.

Asamblare:
8

Înmuiem pișcoturile în siropul de căpșuni și le așezăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Noi am folosit o tavă pătrată cu latura de 22 cm, tapetata cu hârtie de copt.

9

Peste pișcoturi punem 1/2 din cantitatea de cremă și o nivelăm cu o spatulă.

10

Adăugăm încă un strat de pișcoturi însiropate și deasupra restul de cremă pe care o nivelăm.

11

Ornăm prăjitura cu frișcă bătută, căpșunile tăiate în jumătate, fistic, discuri de ciocolată și zahăr pudră.

Informații nutriționale

Porții 16