Rețeta mea favorita de Tiramisu.
Mama o făcea de când eram mică cu smântână.. am incercat să înlocuiesc cu mascarpone, însă nu mi se pare la fel de gustoasa.
Pentru inceput am pus 500 de ml de apa la fiert pentru a face cafeaua. Am folosit 4 linguri de cafea, deoarece îmi place să fie mai concentrata. Puteți să mai adăugați și 2 linguri de zahar in ea (opțional).
După ce se răcește, adăugați lichiorul/romul, sau ce băutură preferați.
Vom folosi un vas pe care sa îl putem pune pe bain marie. Gălbenușurile se amesteca cu zaharul și se mixează bine până se obține o spuma albicioasa, apoi se încorporează cu laptele. Punem vasul pe foc, intr-un alt vas in care am pus apa. Trebuie sa amestecam incontinuu, cu răbdare deoarece o sa dureze ceva timp. In final trebuie să obținem o consistenta asemănătoare aluatului de clătite, poate chiar mai grosuț. Când e gata îl punem la răcit și luam un vas curat in care sa batem frișca lichidă.
Amestecam smântâna cu amestecul de gălbenușuri, după care incorporam bine cu frișca.
Intr-o tava curata vom pune pe rand cate un strat de pișcoturi înmuiate in cafea (aceasta trebuie sa se răcească intre timp), apoi un strat din crema. Vor fi 2 straturi de pișcoturi și 2 cu crema. Deasupra ultimului strat de crema putem sa punem cacao sau ciocolata rasa.
0 porții