Opțiuni de imprimare:

Copănele de pui la cuptor cu sos de ciuperci și legume mexicane

Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total40 minute

Copănelele de pui la cuptor cu legume și sos de iaurt cu ciuperci, reprezintă o alegere bună pentru un prânz sănătos și delicios.

 10 copane de pui
 10 ciuperci proaspete
 500 gr amestec de legume mexican
 300 gr iaurt natur
 4 lapte
 1 legatura de marar
 1 tsp sare
 1 tsp piper
 1 tsp cimbru
 1 tsp busuioc
 1 cubulet de unt
1

Am marinat copanele de pui pentru 10 minute în iaurt natur, zeamă de lămâie, ulei de măsline, cimbru, busuioc, sare, piper, boia, pătrunjel și usturoi granulat. Le-am pus în tavă și le-am băgat la cuptor pentru aproximativ 40 de minute.

2

Între timp, am călit mixul mexican scos din congelator, pentru 5 minute în puțin ulei de măsline, l-am condimentat cu sare și piper, am adăugat 150 ml de apă și am lăsat să fiarbă până a scăzut toată apa.

3

Într-o altă tigaie am călit în unt, o ceapă mărunțită și 3 căței de usturoi zdrobiți pentru 5 minute, apoi am adăugat ciupercile proaspete pe care le-am înăbușit în tigaie până s-au rumenit... nu pot sa va explic cât de frumos mirosea în bucătărie...Peste am adăugat iaurt natur, amestecat cu puțin lapte, cimbru și busuioc.

4

La final am adăugat mărar proaspăt mărunțit care a dat un super gust sosului.

5

Toate cele 3 preparate, combinate, au fost foarte gustoase și sănătoase, s-a mâncat tot... Poftă bună si sper să încercați această combinație de gusturi.