Opțiuni de imprimare:

Tocăniță de ciuperci cu burrata

Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total40 minute

Brânza burrata, cu textura ei cremoasă și gustul fin și discret, se potrivește de minune cu o tocăniță de ciuperci și o mămăligă. Combinația e suuuuper delicioasă!

 150 gr făină de mămăligă
 un cubuleț de unt
 2 cepe roșii
 250 gr hribi
 250 gr gălbiori
 un pahar de vin roșu
 cimbru după gust
 boia afumată după gust
 sare și piper după gust
 3 tbsp smântână
 1 brânză burrata
 busuioc pentru decor
1

Se taie ceapa cubulețe și se rumenește în unt, iar când e transparentă, se adaugă ciupercile tăiate și se călesc 3-4 minute, după care se aduaugă boia afumată și vin roșu.

2

Se condimentează cu cimbru, sare și piper și se adaugă apă la nevoie, iar când ciupercile sunt fierte și lichidul a scăzut, se pune smântâna și se ia de pe foc.

3

Se prepară mămăliga așa cum e menționat pe ambalaj, iar când s-a îngroșat se servește cu tocănița de ciuperci, iar deasupra se pune brânza burrata cremoasă și se decorează cu o frunză de busuioc. Poftă bună!