Opțiuni de imprimare:

Tocăniță de ciuperci

Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare40 minuteTimp total1 oră

Dacă acum ceva timp m-ar fi servit cineva cu o tocăniță de ciuperci, aș fi spus pas.
Nu și acum, însă!
Am început să iubim ciupercile și să le consumăm sub diverse forme: în omletă, în sos pentru paste, în supă cremă și lista poate continua.

 600 gr Ciuperci
 2 tbsp Ulei
 1 Ceașcă cu apă
 1 Ceapă roșie
 1 Ceapă albă
 2 Morcovi
 1 Ardei kapia roșu
 5 Căței de usturoi
 Verdețuri de Provence
 175 gr Sos de roșii și ardei
 1 Mână de baby spanac
 Pătrunjel verde
 1 tsp Sare
1

Am curățat și spălat legumele.

2

Am tocat mărunt cele două cepe, morcovii, ardeiul și usturoiul. La fel am procedat și cu codițele ciupercilor, pe care le-am sotat în apă cu ulei, timp de 10 minute, pe funcția Brown a multicooker-ului.
Apa, uleiul și legumele se adaugă după ce oala s-a încins și dispare "Heat" de pe afișaj.

3

Am adăugat apoi ciupercile feliate grosier, sarea, verdețurile de Provence și sosul roșu.
Am închis capacul, am blocat valva de presiune și am pornit multicooker-ul pentru 20 de minute pe funcția Stew, presiune înaltă.

4

Dacă la final vi se pare prea mult lichid, mai puteți alege să folosiți funcția Brown pentru încă 2-3 minute sau până când ajungeți la consistența dorită.
În această etapă eu adaug și frunzele de baby spanac, împreună cu pătrunjelul tocat mărunt.

5

Am servit tocănița cu mămăligă aromatizată cu oregano.
Un deliciu!