Opțiuni de imprimare:

Tochitura de porc cu mamaliguta

Randamente1 porțieTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare1 orăTimp total1 oră 15 minute

O masă simplă, cu timp de gătire rapid. Ideală pentru o seară de Duminică împreună cu familia.

 300 gr făină mălai extra
 500 gr carne porc de lucru
 150 gr brânză burduf
 1 tbsp pătrunjel proaspăt mărunțit
 2 ardei copți murați
 1 tsp sare
1

Într-o oală de cel puțin 1 l se pun la fiert 2 pahare de apă împreună cu sarea.
Când fierbe apa, se adaugă treptat, puțin câte puțin, o cană de făină (aceeași cană folosită la apă).
Se amestecă în continuu până fierbe mămăliga, după care se toarnă în boluri de mici dimensiuni, pentru a căpăta forma dorită.

2

Se taie carnea în bucăți mici și se pune la foc și se adaugă apă până se acoperă carnea.
După ce se evaporă apa, carnea este fiartă și se începe procesul de prăjire a acesteia.
Când carnea e prăjită, se adaugă sare și piper, după gust.

3

Bolurile cu mămăligă se întorc în farfurie, rămânând forma anticipată.
Peste mămăligă se pun ingredientele, în ordinea următoare:
- sos de pe carne
- brânza
- carnea
- ardeii copți tăiați felii subțiri (fără zeamă)
- pătrunjelul mărunțit

Poftă bună!