Opțiuni de imprimare:

Tofu Tikka Masala

Randamente2 porțiiTimp de pregătire2 oreTimp de preparare45 minuteTimp total2 ore 45 minute

Hai sa calatorim, cel putin la nivel gastronomic, daca altfel nu avem cum, in aceste vremuri. Azi o sa calatoresc prin india, cu un Tofu Tikka Masala, plin de arome orientale, asiatice, un joc de placeri si culori pentru papilele gustative.

Din aceasta reteta, mi-au iesit 2 portii.

Sos Masala marinada
 200 gr tofu marinat
 250 gr lapte cocos
 10 gr coriandru boabe
 10 gr pastai cardamon
 10 gr curry / turmeric
 10 gr mix piper boabe
 10 gr paprika afumata picanta
 20 ml ulei susan
 6 catei usturoi
 1 bucatica ghimbir
 1 jumatate lamaie - zeama
Sos Tofu
 400 gr rosii pasate
 1 ceapa galbena
 150 gr orez negru / rosu
 sare
 1 legatura patrunjel proaspat / coriandru proaspat
Sos Masala marinada
1

Se mixeaza toate ingredientele pentru sosul Masala, in afara de tofu. Tofu se lasa la scurs pentru 20 de min si apoi se taie bucatele. Se amesteca cu sosul Masala si se lasa la frigider pentru 1h, la macerat.

Sos Tofu
2

Calim ceapa si adaugam peste ceapa, tofu marinat impreuna cu sosul Masala. Lasam sa scada, sau daca nu mai este sos deloc, putem adauga putin lapte de cocos. Dupa 15 min, adaugam rosiile pasate si mai lasam sa scada pentru 10 min, pana devine un sos cremos, inchegat.

3

Servim cu orez negru / rosu si coriandru / patrunjel proaspat

Informații nutriționale

Mărime porție 350 g

Porții 0