Opțiuni de imprimare:

Tort cremos

Randamente1 porțieTimp de pregătire1 orăTimp de preparare1 orăTimp total2 ore

Tortul pe care urmează să vi-l prezint nu putea avea o denumire mai bună: tort cremos.
A fost ideea lui Cireșel, care a văzut că eram indecisă asupra numelui.
Trebuie să îl încercați și voi neapărat!
Din compoziția rezultată eu am copt aproximativ 2/3 într-o tavă rotundă cu diametrul de 26 de cm și 1/3 într-o tavă rotundă cu diametrul de 18 cm.
Blatul mare l-am copt în cuptor, iar blatul mic la multicooker.
Vă las mai jos indicațiile necesare!

Blat
 4 Oua
 160 gr Miere
 200 ml Ulei
 200 ml Lapte
 400 gr Iaurt grecesc
 400 gr Faina
 10 gr Praf de copt bio
 50 gr Carob
Crema
 600 gr Cireșe congelate
 100 gr Zahar
 3 tbsp Amidon
 200 gr Brânză Philadelphia
Glazură
 130 ml Apa
 150 gr Zahar
 200 gr Unt
 300 gr Lapte praf de cocos
1

Am adăugat în bolul metalic al robotului ouăle și mierea.
După ce am atașat telul, am fixat și accesoriul antistropi și am pornit robotul pe viteza 2.
Am turnat, treptat, prin orificiul accesoriului uleiul, laptele și iaurtul grecesc.
La final am integrat cu ajutorul unei spatule de silicon făina, amestecată în prealabil cu carobul și praful de copt.

2

Am turnat compoziția în formele metalice detașabile și le-am introdus la copt.
După cum vă spuneam, blatul mare l-am copt în cuptorul preîncălzit la 180 C, timp de 35-40 minute .
Blatul mic l-am copt în multicooker.
Am pus o cană de apă în vasul multicooker-ului și am setat inițial funcția Steam cât timp am pus compoziția în forme.
După ce am pus compoziția în forma metalică cu diametrul de 18 cm, am introdus în vasul multicooker-ului grătarul metalic.
Am pus peste el forma de tort, am închis capacul și supapa de aburi.
Am setat funcția Manual, presiune înaltă, timp de 40 de minute.
După finalizarea celor 40 de minute, am mai lăsat pe Warm circa 15 minute, timp în care presiunea s-a eliberat în mod natural.

3

Pentru cremă am pus pe foc cireșele congelate și zahărul.
Când zahărul s-a topit și cireșele s-au dezghețat, le-am pasat puțin cu zdrobitorul pentru piure.
Am adăugat amidonul, amestecând energic și am mai lăsat pe foc câteva minute, până lichidul s-a închegat.
Am lăsat jeleul obținut la răcit, iar apoi l-am amestecat cu crema de brânză.

4

După răcirea blaturilor, le-am tăiat în 3 foi (blatul mare), respectiv 2 foi (blatul mic) și le-am umplut cu cremă.

5

Glazura de deasupra am făcut-o din ciocolată de casă.
Am pus la fiert 100 ml apă cu zahăr. Am adăugat și untul cubulețe, iar când s-au topit cele din urmă, am dat focul mic și am adăugat laptele praf, amestecând energic.
Cei aproximativ 30 de ml apă se adaugă la final, treptat, pentru a obține o consistență de glazură, nu foarte lichidă, care să permită turnarea uniformă deasupra blaturilor de tort.
După răcirea glazurii, am decorat torturile cu fructe.
Soțului îi pare rău că nu se poate reda și gustul prin intermediul tehnologiei!
Eu vă încurajez să încercați și voi această combinație de gusturi și să reveniți cu feedback!