Opțiuni de imprimare:

Tort cu crema de mascarpone si fructe rosii

Randamente1 porțieTimp de pregătire40 minuteTimp de preparare45 minuteTimp total1 oră 25 minute

Un tort racoros, potrivit pentru vara.

Blat
 150 gr unt moale
 100 gr zahar pudra
 7 oua
 1 tsp vanilie
 100 gr zahar tos
 120 gr faina
 30 gr cacao
 sare
Crema de mascarpone
 260 gr mascarpone
 500 gr frisca naturala
 100 gr zahar pudra
 vanilie
 praf de sare
 fructe rosii: cirese, zmeura, afine, strugurei
Blat
1

Se separa albusurile de galbenusuri si se aseaza in castroane separate.

2

In alt bol, se mixeaza untul moale, zaharul pudra, sarea si vanilia timp de 3-4 minute. Se adauga pe rand si galbenusurile, mixand bine dupa fiecare.

3

Se topeste ciocolata la microunde (sau pe baie de abur) si se toarna in compozitia de mai sus.

4

Albusurile separate anterior se mixeaza cu un pic de sare pana se transforma in spuma. Se adauga peste ele zaharul tos si se continua mixarea bezelei pana ce aceasta devine lucioasa si ferma.

5

Se amesteca cele doua compozitii, peste care se adauga cacao si faina.

6

Se toarna amestecul obtinut intr-o forma de copt cu pereti detasabili in care am pus inainte hartie de copt.

7

Se coace la cuptor la 170 grade timp de 45 de minute

Crema
8

Intr-un bol se adauga toate ingredientele de la inceput si se bat cu mixerul sau robotul pana spuma e suficient de tare.

Asamblare
9

Se taie blatul in doua.

10

Se pune crema de mascarpone pe prima bucata de blat.

11

Peste crema se pun o parte din fructe.

12

Se aseaza cea de a 2-a bucata de blat.

13

Peste ea, se pun restul de fructe.