Opțiuni de imprimare:

Tort cu trandafiri, volănașe și cremă de zmeură

Randamente1 porțieTimp de pregătire2 ore 30 minuteTimp de preparare25 minuteTimp total2 ore 55 minute

De Sf. Stelian o serbăm pe una dintre surorile mele. De data aceasta, blatul de tort l-am pregătit după rețeta bunicii, adăugând unt la blatul cu nuci. Mi s-a părut mai bun așa. Apoi am ales o cremă de zmeură și l-am decorat cu volănașe și trandafiri.

pentru blat avem nevoie de:
 5 ouă
 200 gr unt
 sare
 7 ml îndulcitor
 3 făină
 6 nucă măcinată
 1 oz praf de copt
pentru crema de zmeură:
 8 gem de zmeură
 4 apă
 1 oz zahăr vanilat Bourbon
 250 gr cremă mascarpone
 100 ml frişcă lichidă
pentru sirop:
 400 ml apă
 4 ml îndulcitor
 Sucul de la o portocală
 1 tsp esenţă de rom
pentru decor :
 250 ml frişcă lichidă
 250 gr cremă mascarpone
 1 tsp cacao
 1 tsp zahăr pudră cu aromă de rom
 Colorant alimentar natural pudră roșu
 Colorant alimentar natural pudră galben
 ornamente de zahăr
Blatul:
1

Se bat spumă albuşurile cu 2,5 ml îndulcitor şi un praf de sare.
Separat, se amestecă gălbenuşurile cu 5 ml îndulcitor, untul, apoi se încorporează treptat spuma de albușuri.
Se adaugă și praful de copt, nuca şi făina, amestecând bine. Se obţine o compoziție pufoasă, care se toarnă într-o formă rotundă pregătită cu foaie de copt. Se coace la foc mic, aprox 25-30 de minute. Se lasă la răcit.

Siropul:
2

Se prepară un sirop din 400 ml apă, 4 ml îndulcitor, sucul de la o portocală, se lasă să fiarbă 5-8 minute, se dă de pe foc, se adaugă esenţa de rom şi se lasă la răcit.

Crema de zmeură:
3

Se desface gemul de zmeură (eu am avut gem de casă) în puțină apă, se lasă la răcit, se strecoară de sâmburi.
Se amestecă o cutie de cremă mascarpone cu 100 ml frişcă lichidă, cu mixerul, se adaugă și zahărul Bourbon și spuma de zmeură, omogenizând.

Montare şi decor:
4

Se taie tortul în două foi, se îndepărtează capacul, se însiropează, se umple cu cremă, așezând capacul la mijloc, între foi.

5

Se amestecă 250 g cremă mascarpone cu 250 ml frişcă lichidă și o linguriță de zahăr cu aromă de rom, cu mixerul, se îmbracă tortul într-un strat superficial, apoi din crema ce rămâne se împarte în mai multe castronele pentru a adăuga coloranți alimentari. Eu am folosit unii naturali, tip pudră, în 3 castronele, pentru a obține culoarea piersicii, roz pal și roz intens.

6

Se ornează tortul cu volănașe și trandafiri, cu ajutorul unui poș, folosind diferite duze.

7

Două linguri de cremă se amestecă cu puțină cacao, pentru scrisul de pe tort.
Se decorează cu onamente de zahăr.
Poftă Bună!