Opțiuni de imprimare:

Tort de mere cu zahar ars

Randamente12 porțiiTimp de pregătire30 minuteTimp de preparare1 oră 20 minuteTimp total1 oră 50 minute

Tort racoritor perfect pentru orice aniversare!

 10 zahar(caramel)
 6 mere
 20 gr unt
 4 oua
 120 gr cremă de zahăr ars
 30 gr faina
 20 gr cacao
 500 ml lapte
 4 ouă separate(albuș-gălbenuș)
 40 gr zahăr
1

Topește cele 10 linguri de zahar într-o cratiță, pune compoziția într-un vas de yena sau de ceramică rotește de jur împrejur pana se tapetează pereții acestuia și îl lasam la răcit.

2

Topește untul și pune merele tăiate cubulețe. Lasa-le la foc mic, câteva minute, apoi răstoarnă-le în vas.

3

Mixează ouăle cu 120g zahar, adaugă laptele și amesteca în continuare pana ce obții o compoziție omogena. Toarn-o peste mere. Baga vasul la cuptor 40 minute la 180°C.

4

Pentru blat, mixează cele 4 albușuri cu 40 g zahar, apoi adaugă cele 4 gălbenușuri. Pune faina și cacaua, amesteca pana la omogenizare. Toarnă compoziția peste mere, în vasul de yena și lasa încă 40 minute la 180 °C.

5

Când este e gata, lasă tortul la răcit 2 ore, apoi răstoarnă-l pe un platou.

Informații nutriționale

Mărime porție 150

Porții 12


Cantitate per porție
Calorii 302
Valoare zilnică % *
Total grăsimi 9.8g16%
Total carbohidrați 5.3g2%

Fibre dietetice 25g100%
Zaharuri 6.7g
Proteină 5.1g11%

* Valorile zilnice în procente se bazează pe un regim alimentar de 2.000 de calorii. Valoarea ta zilnică poate fi mai mare sau mai mică în funcție de necesarul de calorii.