Opțiuni de imprimare:

Tort de mere întors

Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare50 minuteTimp total1 oră 10 minute

Am incercat sa fac această rețetă atât cu mere roșii, galbene și verzi, însă cel mai mult mi-a plăcut când am folosit mere verzi, deoarece sunt mai acrute și taie din dulceața caramelului.

 5 Mere
 170 gr Unt
 100 gr Zahar
 3 Ouă
 Extract de vanilie
 120 ml Lapte
 200 gr Făină
 1 oz Praf de copt
 ½ Lamaie
Caramel
 200 gr Unt topit
 200 gr Zahar brun
1

Se curata merele de coaja și se taie felii, apoi se stropesc cu zeama de la jumătate de lămâie.

2

Cuptorul se preîncălzește la 180°.

3

Într-un castron se amesteca bine zaharul cu untul.

4

Se adaugă apoi laptele, ouăle și esența de vanilie și se încorporează bine.

5

Urmează să adăugăm faina, amestecata in prealabil cu praful de copt și un praf de sare.
(Opțional, se poate adăuga și scorțișoară)
Se încorporează foarte bine compoziția.

Caramelul
6

Se pune untul la topit împreună cu zaharul brun până se obține o pastă.

Asamblare
7

Pasta de zahar se așează pe fundul tăvii rotunde, se pun feliile de mar, după care compoziția.

8

Se introduce la cuptor pentru 45-50 minute.

9

După ce se scoate, se răstoarnă cu fata în sus pe un platou întins.

10

Se recomanda a se servi cu înghețată de vanilie.