Opțiuni de imprimare:

Tort diplomat fara blat

Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare5 oreTimp total5 ore 20 minute

Varianta usoara si gustoasa, fara blat.

Pentru forma detaşabila de 18 cm :
 1 plic praf Creme Ole de vanilie
 300 ml lapte rece
 300 ml frisca lichida rece
 3 stafide
 1 oz gelatina granule
 1 oz zahar vanilat Bourbon
 1 fiola esenta de vanilie
 smochine sau alte fructe preferate din dulceata scurse de sirop
 fructe proaspete su congelate pentru decor
1

Se pune gelatina la hidratat in 3 linguri de apă rece şi se lasă până preparăm cremele.
Se pregateste crema Ole din lapte rece, praful de crema şi esenţa de vanilie.

2

Se bate frişca spumă, nu foarte tare împreună cu zahărul Bourbon.
În crema de vanilie se adaugă frişca bătută, apoi gelatina pe care am pus-o după hidratare la foc mic, până s-a încălzit şi dizolvat.
Se amestecă bine, după care se adaugă stafidele şi fructele din dulceaţă.

3

Se toarnă compoziţia în tava tapetată cu folie de plastic.
Se dă la rece pentru 4-5 ore, după care se poate răsturna pe un platou şi se poate orna după preferinţă.
Poftă bună!