Opțiuni de imprimare:

Tort Red Velvet cu zmeura

Randamente1 porțieTimp de pregătire30 minuteTimp de preparare1 orăTimp total1 oră 30 minute

Un tort delicios!

Blat
 450 gr faina alba
 30 gr cacao
 240 gr unt
 400 gr zahar
 4 oua
 480 ml lapte batut
 14 gr praf de copt
 20 ml esenta de vanilie
 2 esenta de vanilie
 20 gr colorant alimentar rosu
Crema si topping
 400 gr crema de branza
 400 gr smantana lichida
 3 zahar pudra
Umplutura de fructe
 500 gr zmeura congelata
 5 zahar
 1 lamaie
Ganaj
 200 gr ciocolata neagra
 200 ml smantana lichida
Pentru decorat
 100 gr zmeura proaspata
 80 gr merisoare
1

Intr-un bol amestecam ingredientele uscate: faina, cacao, sare, praf de copt si bicarbonatul de sodiu

2

Intr-un bol punem untul la temperatura camerei si il mixam circa 2 minute, adaugam zaharul si mai mixam pana cand devine cremos (3-4 minute). Adaugam ouale pe rand, mixam dupa fiecare, apoi punem esenta de vanilie si cu o spatula amestecam bine. Punem colorantul peste laptele batut si amestecam bine pana se incorporeaza.

3

Cu mixerul la viteza mica punem peste amestecul de unt, alternativ, faina si apoi lapte batut, mixam usor si repetam procedeul, finisand cu faina.

4

Impartim compozitia in mod egal si o punem in 2 tavi pentru tort (unse cu unt in prealabil) cu marginea detasabila (eu am folosit cu diametru de 24 cm).

5

Bagam tavile in cuptorul preincalzit la o temperatura de 180/190°C si tinem 20 de minute.

6

Punem zmeura congelata intr- un bol si punem peste ea zaharul si sucul de la o lamaie. Le-am lasat la macerat circa 20 de minute; au lasat un sirop cu care am insiropat blaturile.

7

Asamblare: lasam blaturile sa se raceasca complet inainte sa le scoatem din tavi. Mixam smantana cu zaharul pudra, la final adaugam branza si mai amestecam putin. Dupa ce insiropam blatul, punem crema uniform, un strat de zmeura si apoi celalalt blat pe care doar il insiropam si punem crema.

8

Intr-o cratita topim ciocolata cu smantana lichida si o turnam peste tort si apoi decoram cu zmeura proaspata si merisoare.