Opțiuni de imprimare:

Tortilla de patatas cu telemea

Randamente1 porțieTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare40 minuteTimp total55 minute

Un twist al clasicului prepart spaniol, imbunatatit (zic eu) cu telemea romaneasca din belsug.

 4 oua
 200 gr telemea
 8 cartofi de marime medie
 sare
 piper
 150 gr chorizo
 50 ml lapte
 unt/ulei de masline pentru uns
1

Cartofii spalati si curatati se feliaza la mandolina si apoi se aburesc 5 minute (grabete procesul de coacere). Daca nu aveti o cratita de gatit la aburi se pot blansa rapid, doar cat se sa inmoaie putin.

2

Se bat cele 4 oua cu 50 ml de lapte, sare si piper.

3

Se unge o tigaie de fonta sau o tava de tarta cu putin ulei/unt si se aseaza un strat de felii de cartofi, unul de chorizo, se presara telemea sfarmata/razuita si se repeta straturile.

4

Cand straturile sunt gata, se toarna deasupra ouale batute, se mai pune niste branza.

5

Se coace la foc mediu timp de 25 de minute, sau pana se rumeneste.