Opțiuni de imprimare:

Turtă Dulce

Randamente1 porțieTimp de pregătire2 oreTimp de preparare30 minuteTimp total2 ore 30 minute

Zilele trecute am pregătit niște turtă dulce pentru nepoței. M-a prins ora 2 noaptea decorându-le, dar a meritat toată munca. De data aceasta, am folosit mai multă cacao la aluat, iar pentru decorat: ciocolată albă și coloranți pudră naturali. A ieșit pufoasă, aromată și așa de bună. Le-am lăsat la uscat, iar a doua zi le-am adăugat sfoară colorată și le-am ambalat în celofan, am căutat și o cutie solidă, pentru că aveau drum lung de făcut. Turtă dulce făcută cu multă dragoste…

pentru turtă dulce:
 100 gr unt
 2 ouă
 3 miere
 3 zahăr brut din trestie de zahăr
 sare
 1 oz praf de copt
 350 gr făină
 4 cacao
 1 tsp mix mirodenii Belbake (anason stelat, coriandru, ghimbir, scorțișoară, cuișoare, cardamon)
pentru decor:
 200 gr ciocolată albă
 Colorant alimentar natural pudră verde
 Colorant alimentar natural pudră orange
 Colorant alimentar natural pudră albastru
 fulgi de zahăr
 perle de zahăr
 fire colorate de zahăr
1

Se amestecă untul cu zahărul brut, ouale, un praf de sare, mierea, apoi se adaugă şi cacao, praf de copt, mixul de mirodenii şi făină cât cuprinde (aprox 300 g), amestecând bine. Se răstoarnă pe blatul de lucru presărat cu făină (aprox 50 g ), frământând până se obţine un aluat pufos, dar suficient de consistent pentru a-l putea întinde. Se dă la frigider 30 de minute.

2

Se întinde aluatul pe blatul de lucru într-o foaie potrivit de groasă. Se taie cu forme de patiserie şi se transferă într-o tavă pregătită cu foaie de copt.

3

Se dă la cuptor, la foc mediu, maxim 10 minute fiecare tavă (se verifică cu o scobitoare, dacă aceasta rămâne curată, atunci sunt făcute). Se obţin 3 tăvi cu turtă dulce. Se lasă la răcit.

4

Pentru decor: se topește ciocolata albă pe baie de abur sau la chocolate fondue. Se lasă 10 minute la răcit (sau cât să se închege ușor), apoi se împarte în mai multe castronele, în funcție de câte culori doriți să obțineți. Se adaugă coloranții alimentari, amestecând. Se transferă în pungi pentru decorat, care se taie la capăt. Cât mai puțin, ca apoi să putem desena cât mai subțire.

5

Se ornează după inspirație, fiecare formă de turtă dulce și se decorează cu fulgi, perle și fire de zahăr. Se lasă la uscat pe un grătar de răcire sau o tavă, până a doua zi.

6

Se adaugă sfoară colorată și se ambalează în celofan. Sunt numai bune pentru atârnat în brad.