Opțiuni de imprimare:

Turta dulce cu miere

Randamente1 porțieTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total35 minute

Daca aveti in plan sa pregatiti niste turta dulce cu miere pentru Mos Craciun, am pentru voi o reteta rapida si faina, aromata si usoara

 500 gr Faina
 1 tbsp Scortisoara
 1 tbsp ghimbir macinat
 1 tsp Bicarbonat
 ½ tsp nucsoara
 ½ tsp sare
 180 gr unt moale
 6 tbsp miere
 1 Ou
 1 ½ tsp Extract de vanilie
Glazura de decor
 125 gr zahar pudra
 2 tbsp Lapte
1

Amestecam intr-un bol ingredientele uscate si punem deoparte (faina, scortosoara, ghimbir, sare, bicarbonat si nucsoara)

2

Mixam untul si mierea in alt bol. Adaugam oul si vanilia si mixam in continuare pana obtinem o consistenta cremoasa, moale.

3

Dam mixerul la viteza minima si adaugam treptat faina. Mixam bine pana se incorporeaza si formam cu mainile doua bile

4

Invelim fiecare bila in folie si dam la frigider aproximativ 2 ore.

5

Preincalzim cuptorul la 180 de grade

6

Scoatem aluatul si il intindem pe o suprafat pudrata usor cu faina (grosime de aproximativ 0.5 cm) Formam turtitele si le punem in tava, pe hartie de copt. Bagam la cuptor pentru aproximativ 10-12 min. Scoatem tava si lasam la racit, la temperatura camerei.

7

Decoram apoi dupa placul nostru. Noi am facut astazi doar una din bile, pe cealalta am congelat-o (dupa ce a stat 2 ore la frigider).