Opțiuni de imprimare:

Varza ceheasca si varza alba calita

Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare40 minuteTimp total50 minute

Pentru perioadele fara carne sau o garnitura superba pentru carne / carnati afumati picanti.

 2 Verze mari rosii
 2 Verze mari albe
 8 Ulei
 4 Cepe
 4 Mere
 4 Zahar
 6 Otet balsamic
 2 Legaturi marar
Varza alba calita
1

Se caleste ceapa in 4 linguri de ulei pana este moale. Adaugam treptat varza tocata marunt si amestecam bine. Adaugam un pahar mare de apa. Punem capacul si lasam 20 minute sa fiarba la foc mic. Luam capacul, adaugam sare si piper dupa gust, si mararul tocat. Amestecam toate ingredintele si lasam la foc mic sa scada apa, pana se aude varza sfaraind. Amestecam periodic. Merge de minune cu mamaliga calda, cu carne, cu carnati sau simpla.

Varza rosie ceheasca
2

Curatati varza si tocati-o fin. Merele curatate si date pe razatoare. Ceapa tocata fin o punem la calit in 4 linguri de ulei. Rumenim si varza impreuna cu ceapa vreo 5 minute, amestecand continuu. Asezonam cu sare, piper si legatura de marar. Adaugam un pahar mare de apa. Acoperim cratita cu un capac si o lasam sa fiarba la foc mic timp de 25minute sau pana e varza moale (tinem cont ca varza rosie este mai taioasa fata de cea alba). Adaugam zaharul si otetul, luam capacul si amestecam continuu cam 10minute, pana ce scade apa. Daca va place picanta, puteti adauga chilli pudra sau boia ardei iute. Merge de minune cu cartofi wedges, cu carne afumata sau cu carnati picanti.