Opțiuni de imprimare:

Varză de Bruxelles cu unt, castane și bacon

Randamente8 porțiiTimp de pregătire30 minuteTimp total30 minute

Combinația de varză de Bruxelles cu bacon sărat și castane este mereu câștigătoare.

 1 kg varză de Bruxelles
 6 felii de bacon afumat, tăiat în bucățele mici ( poți să pui mai mult bacon, dacă vrei )
 200 gr de castane fierte, vidate
 50 gr de unt
1

Se aduce la fierbere o oală mare cu apă sărată. Se adaugă varza. După ce începe iar să fiarbă, se lasă pe foc încă 5 minute. Se scurge, se pune sub jet de apă rece până când se răcește, apoi se scurge din nou.

2

Se încălzește o tigaie mare, se adaugă baconul și se prăjește 10 minute până când devine auriu și crocant. Se scoate baconul din tigaie, lăsând grăsimea, se adaugă castanele, se prăjesc 5 minute la foc mare, până când se îngălbenesc. Se scot din tigaie.

3

Se adaugă varza în tigaie cu un strop de apă, se acoperă și se mai lasă 5 minute, la foc mediu. Se scoate capacul, se dă focul mai tare, apoi se adaugă aproape tot untul. Se mai lasă pe foc 2 minute. Se adaugă baconul, castanele și se asezonează din plin, iar untul rămas se pune deasupra.

Pregătește dinainte :
4

Cu două zile înainte, poți să fierbi verzele de Bruxelles, să le scurgi și să le răcești bine, apoi să le păstrezi la frigider.

5

De asemenea, poți prăji baconul și castanele și să le păstrezi la frigider.

6

În ziua servirii, mai ai doar de sotat verzele și de amestecat toate ingredientele.

Informații nutriționale

Porții 8


Cantitate per porție
Calorii 196
Valoare zilnică % *
Total grăsimi 12g19%

Grăsimi saturate 5g25%
Proteină 8g16%

* Valorile zilnice în procente se bazează pe un regim alimentar de 2.000 de calorii. Valoarea ta zilnică poate fi mai mare sau mai mică în funcție de necesarul de calorii.