Opțiuni de imprimare:

Winter banana bread

Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare50 minuteTimp total1 oră 10 minute

Cine mă urmareste pe Instagram, cu siguranta stie ca sunt innebunita dupa Craciun si preparatele care imi amintesc de iarna. Defapt, toata familia a inceput sa indrageasca asta! Asa ca azi va prezint o noua retetă de banana bread. Dacă mai pui si cat de simplu se prepara si cu ce aroma se îmbiba casa dupa ce îl bagi la cuptor, e pacat să nu o incerci macar odata.

Banana bread este cel mai versatil chec pe care l-am facut pana acum. Fie ca il pregatesti clasic sau pui fructe uscate, nuci, fulgi de ciocolata, chiar si fructe proaspete, banana bread este desertul potrivit in orice situatie. In preajma Sarbatorilor de iarna imi place sa pregatesc prajituri cu mirosuri de scortisoara asa ca in loc de cozonac sau de fursecuri poti sa pregatesti aceasta prajitura. Dupa cum v-am obisnuit este o retete simpla si rapida.

 125 gr unt
 3 oua
 1 pastaie vanilie
 3 banane coapte
 250 gr faina de migdale
 1 oz praf de copt
 1 gr sare
 30 gr alune maruntite
 30 gr nuci maruntite
 3 gr scortisoara
 3 gr nucsoara
1

Încingem cuptorul la 160°C cu ventilatie. Este foarte important ca untul sa fie moale, la temperatura camerei. Spumam untul cu ouale si miezul de la pastaia de vanilie, cu mixerul la viteza mare apoi adaugam bananele pasate cu furculita.

Amestecam bine apoi adaugam faina cernuta impreuna cu sarea si praful de copt. Amestecam si la final adaugam mirodeniile si nucile.

Turnam compozitia intr-o tava pentru chec sau cozonac, unsa cu unt si tapetata cu faina, sau cu unt si hartie de copt. Coacem checul cu banane 45-50 minute sau pana trece testul scobitorii.

Lasam sa se raceasca putin in tava, apoi il rasturnam pe un fund de lemn, pe o parte, si il lasam sa se raceasca foarte bine. Este foarte important pentru ca banana bread sa nu se lase.