Opțiuni de imprimare:

Zucchini în stil mediteranean

Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total50 minute

Acest aperitiv cu zucchini (sau dovlecel de vară) este aromat și gustos. L-am tăiat în patru și l-am umplut cu brânză Mozzarella, Camembert, măsline kalamata, ulei de măsline și mirodenii.

 1 zucchini
 Ulei de măsline
 sare
 1 bulgăraș de brânză Mozzarella
 Un vârf de cuțit oregano uscat
 Un vârf de cuțit busuioc uscat
 80 gr brânză Camembert
 Coriandru boabe, după gust
 4 roșii cherry (decor)
1

Speli zucchini, îl tai în jumătăți și îi scobești miezul. Apoi tai fiecare jumătate din nou în două.
Pui sare pe fiecare bucată de zucchini.

2

Adaugi ulei de măsline, consider că o lingură per bucată este mai mult decât suficient.
Rupi bucățele din bulgărașul de mozzarella și pui pe fiecare zucchini.
Presari oregano și busuioc.

3

Adaugi măslinele kalamata (eu le scot sâmburii și le țin într-un borcan cu ulei) și apoi brânză Camembert ruptă cu mâna.
Adaugi boabe de coriandru proaspăt râșnite.

4

Le dai la cuptor la foc mediu pentru aprox 30 de minute, la foc mic (sau în funcție de cuptor).
La final, le decorezi cu câteva roșii cherry.
Poftă Bună!