fbpx

Chifle pufoase cu usturoi si patrunjel

AvatarAutorginamaria2803
DificultateÎncepător

Chifle pufoase cu usturoi si patrunjel, perfecte pentru burger, sau, de ce nu, pentru a inlocui painea.

ShareSalvează
Produce3 PorțiiTimp de Preparare1 orăTimp de gătire / răcire30 minsTimp Total1 oră 30 mins

Ingrediente:

 500 g Faina
 70 g unt
 7 g drojdie uscata
 1 linguriță(e) zahar
 1 linguriță(e) sare
 250 ml apa calduta
 2 oua
 usturoi
 patrunjel

Mod de preparare:

1

Intr-un recipient punem cele 7 grame de drojdie si lingurita de zahar peste cei 250 ml de apa calduta. Lasam drojdia sa actioneze in jur de 5 min.

2

Intr-un bol incapator, punem faina si sarea, apoi adaugam incet, pe rand, apa amestecata cu drojdia, unul dintre oua si untul la temperatura camerei. Framantam aluatul pentru 15 minute. In cazul in care vi se pare ca este lipicios, mai adaugati faina. Aluatul nu trebuie sa va mai ramana lipit pe maini, atunci cand este gata.

3

Ungem aluatul cu ulei si il lasam la dospit pentru o ora.

4

Dupa ce a trecut o ora, luam aluatul si il imparim in 8 bucati. SFAT: daca aveti cantar de bucatarie, cantariti aluatul si faceti chiflele egale, o sa arate mult mai bine.

5

Intr-o tava punem hartie de copt, si asezam cele 8 chifle cu distanta intre ele, pentru ca o sa creasca mult. Mai lasam aluatul sa creasca 15 in tava, timp in care aprindem cuptorul la 180 de grade.

6

Dupa cele 15 min, ungem chiflele cu galbenus de ou si punem deasupra susan, seminte, sau pur si simplu le lasati simple. Bagam tava la cuptor pentru 30 de minute.

7

Intre timp putem sa ne ocupam de minunatul sos cu patrunjel si usturoi.
Intr-un bol punem usturoiul ras, patrunjelul taiat marunt si 20g de unt topit.

8

Dupa cele 30 de min, scoatem tava din cuptor si ungem fiecare chifla cu sosul facut mai devreme.

Ingrediente

 500 g Faina
 70 g unt
 7 g drojdie uscata
 1 linguriță(e) zahar
 1 linguriță(e) sare
 250 ml apa calduta
 2 oua
 usturoi
 patrunjel

Direcții

1

Intr-un recipient punem cele 7 grame de drojdie si lingurita de zahar peste cei 250 ml de apa calduta. Lasam drojdia sa actioneze in jur de 5 min.

2

Intr-un bol incapator, punem faina si sarea, apoi adaugam incet, pe rand, apa amestecata cu drojdia, unul dintre oua si untul la temperatura camerei. Framantam aluatul pentru 15 minute. In cazul in care vi se pare ca este lipicios, mai adaugati faina. Aluatul nu trebuie sa va mai ramana lipit pe maini, atunci cand este gata.

3

Ungem aluatul cu ulei si il lasam la dospit pentru o ora.

4

Dupa ce a trecut o ora, luam aluatul si il imparim in 8 bucati. SFAT: daca aveti cantar de bucatarie, cantariti aluatul si faceti chiflele egale, o sa arate mult mai bine.

5

Intr-o tava punem hartie de copt, si asezam cele 8 chifle cu distanta intre ele, pentru ca o sa creasca mult. Mai lasam aluatul sa creasca 15 in tava, timp in care aprindem cuptorul la 180 de grade.

6

Dupa cele 15 min, ungem chiflele cu galbenus de ou si punem deasupra susan, seminte, sau pur si simplu le lasati simple. Bagam tava la cuptor pentru 30 de minute.

7

Intre timp putem sa ne ocupam de minunatul sos cu patrunjel si usturoi.
Intr-un bol punem usturoiul ras, patrunjelul taiat marunt si 20g de unt topit.

8

Dupa cele 30 de min, scoatem tava din cuptor si ungem fiecare chifla cu sosul facut mai devreme.

Chifle pufoase cu usturoi si patrunjel