fbpx

Aluaturi Sărate

Clafoutis cu roșiide MiaMariaClafoutis cu roșii cherry este o rețetă simplă și foarte ușoară. Poate fi preparată în sute de variante, dulci sau sărate, cu fructe sau legume.
Galette sarata cu pui si ciupercide Coltul cu bunatatiImi place mult acest aluat pentru ca este fraged si bun, se face rapid, nu are nevoie de repaus si cel mai important: poate fi facut complet vegan. Unde mai pui ca il puteti folosi in preparatele voastre sarate sau chiar dulci?
Pâine toast cu iaurtde magda.srecipesPâine pufoasă și gustoasă, se face ușor și se păstrează foarte bine mai multe zile.
Bagelsde Daniel BredaPropun aceasta reteta de bagels intr-o zi de weekend pentru a putea sa servesti brunch-ul perfect. Ingredientele sunt pentru 4 bucati, asa ca daca doresti sa faci mai multe dubleaza sau tripleaza cantitatea,
Aluat fraged cu untură și cidrude Ancutsa CuisineAcest tip de aluat se pretează la cornulețe fragede, cornete cu cremă și orice bunătăți mai doriți să preparați. Este un aluat mai greu din punct de vedere caloric, însă pregătit o dată pe an, de Sărbători, eu consider că se merită. Veți obține un platou cu dulciuri de Crăciun, care să încânte toți invitații. Eu am pregătit aluatul cu o zi înainte și l-am lăsat peste noapte la frigider. A doua zi (în Ajun) l-am împărțit în 3 bucăți (de mărimi diferite) și am făcut din el: saleuri, cornete cu cremă și cornulețe cu rahat (am primit de la sora mea rahat grecesc cu migdale și rahat cu coacăze, au fost deosebite și nu așa dulci ca la noi).
Calzone cu sunca si mozzarellade Gabriela.ble.foodSunt perfecte pentru pranz rapid, pentru calatorii sau pentru copii mofturosi. Un fel de pizza impaturita, dar altfel.