Painici cu branza si cascaval

AutorEmilia Micu
DificultateIntermediar

Daca nu stii cum sa-ti surprinzi familia intr-o dimineata cu ceva bun, iata o idee grozava: painici cu branza si cascaval. Invelis crocant, interior cheesy si un gust numai bun pentru toata familia, de la mic la mare.

ShareSave
Painici cu branza si cascaval
Randamente1 porțieTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total45 minute

Ingrediente:

 180 ml lapte
 2 oua
 180 gr cascaval ras
 100 gr branza telemea rasa
 sare
 6 gr praf de copt
 450 gr faina
 500 ml ulei pentru prajit

Mod de preparare:

1

Intr-un bol am pus laptele si cele doua oua si le-am amestecat. Am continuat cu sarea, cascavalul si branza rase. Le-am incorporat bine si am adaugat faina pe care am adaugat-o treptat precum si praful de copt.

2

Am format un aluat usor moale pe care l-am omogenizat bine cu mainile si ajutandu-ma de faina. Am scos apoi aluatul pe blatul infainat si l-am impartit in doua parti egale. Fiecare bucata am intins-o putin cu sucitorul si am impartit-o in 8 parti egale.

3

Am incins o tigaie cu ulei si am pus bucatile de painici la prajit. Am prajit painicile la foc mediu spre mare si le-am intors si pe cealalta parte dupa 6-7 minute. Le-am scos apoi pe servetele pentru a absoarbe surplusul de ulei si le-am servit imediat, alaturi de salata. Puteti adauga si alte feluri de branza, mezeluri sau verdeturi, in functie de preferinte. Puteti chiar sa incercati sa le coaceti la cuptor. Sunt delicioase!!!

Ingrediente

 180 ml lapte
 2 oua
 180 gr cascaval ras
 100 gr branza telemea rasa
 sare
 6 gr praf de copt
 450 gr faina
 500 ml ulei pentru prajit

Indicații

1

Intr-un bol am pus laptele si cele doua oua si le-am amestecat. Am continuat cu sarea, cascavalul si branza rase. Le-am incorporat bine si am adaugat faina pe care am adaugat-o treptat precum si praful de copt.

2

Am format un aluat usor moale pe care l-am omogenizat bine cu mainile si ajutandu-ma de faina. Am scos apoi aluatul pe blatul infainat si l-am impartit in doua parti egale. Fiecare bucata am intins-o putin cu sucitorul si am impartit-o in 8 parti egale.

3

Am incins o tigaie cu ulei si am pus bucatile de painici la prajit. Am prajit painicile la foc mediu spre mare si le-am intors si pe cealalta parte dupa 6-7 minute. Le-am scos apoi pe servetele pentru a absoarbe surplusul de ulei si le-am servit imediat, alaturi de salata. Puteti adauga si alte feluri de branza, mezeluri sau verdeturi, in functie de preferinte. Puteti chiar sa incercati sa le coaceti la cuptor. Sunt delicioase!!!

Painici cu branza si cascaval