fbpx

Termeni si conditii

Conditii Generale pentru utilizarea site-ului icooking.ro: icooking.ro este un site destinat oricarui utilizator (user) de internet. Prin user se intelege orice persoana fizica sau juridica, care acceseaza site-ul icooking.ro, in scopuri personale sau profesionale si care a acceptat TERMENII SI CONDITIILE prezentului website.

1. ACCESUL

Accesul si utilizarea paginii icooking.ro sunt gratuite si au scopul de a veni in ajutorul utilizatorilor pentru a gasi informatiile necesare în cel mai usor si rapid mod posibil, conform cerintelor fiecaruia.

icooking.ro este un site culinar de socializare, detinut de S.C. ZENCOM MEDIA GROUP S.R.L., al carui continut este generat in totalitate de useri. Scopul nostru este formarea unei comunitati de oameni pasionati de gastronomie, oferind fiecarui user, care isi deschide un cont pe iCooking.ro, posibilitatea de a impartasi orice reteta sau informatie culinara. Alt scop decat cel mentionat nu este permis.

2. REGULI DE UTILIZARE

Siteul nostru va pune la dispozitie informatiile din acest site web in scop informativ general si nu ofera alte garantii, incercand pe cat posibil ca la publicarea lor toate informatiile sa fie exacte.

Administratorii icooking.ro au dreptul de a sterge sau de a aduce modificari in orice fel asupra articolelor postate de useri. In cazul in care vreun articol postat de user violeaza drepturile de copyright sau orice alt drept, raspunderea revine in totalitate autorului articolului.

Userul care posteaza o reteta isi asuma responsabilitatea pentru eventualele drepturi de autor cu privire la reteta sau pozele atasate acesteia. Orice reclamatie intemeiata va genera eliminarea retetei.

Toate retetele pe care le postezi vor fi citite, verificate si ulterior aprobate. Pentru a fi validate, te rugam sa respecti cerintele de mai jos. Nerespectarea uneia sau mai multor cerinte, atrage dupa sine nevalidarea retetelor.

 • Retetele trebuie sa fie scrise de tine. Nu copiate de pe alte bloguri sau website-uri. Exceptie daca blogul sau website-ul este al tau.Daca este descoperit ca reteta a fost copiata, aceasta va fi stearsa iar contul tau va fi dezactivat.
 • Retetele trebuie sa fie scrise corect, clar si sa contina toate detaliile necesare pentru a le face (ingrediente, timp de coacere, temperatura).
 • Nu se accepta pozele preluate de pe alte bloguri sau website-uri care au copyright pe ele. Exceptie daca blogul sau website-ul este al tau.
 • Nu se accepta imagini pixelate si de proasta calitate (trebuie sa fie de minim 850 x 850 pixeli), orientate gresit, cu margini negre sau albe sau cu alte elemente decorative pe ele.
 • Daca retetele contin mai multe elemente, acestea trebuie delimitate printr-un titlu de sectiune (valabil pentru ingrediente si mod de preparare).
 • Retetele trebuie sa fie mai complexe, nu de 2 randuri.

Nu este permis:

 • Postarea informatiilor cu caracter publicitar
 • Postarea informatiilor cu caracter obscen, jignitor, pervers, calomnios, rasist sau discriminatoriu
 • Postarea informatiilor denigratoare la adresa membrilor si partenerilor icooking.ro
 • Incercarea de a interveni in functionarea serverelor de hosting sau in reteaua S.C. ZENCOM MEDIA GROUP S.R.L. prin orice mijloace, inclusiv atacarea acestora prin flooding sau DOS.
 • Distribuirea, publicarea, copierea, modificarea, afisarea, transmiterea sau folosirea adreselor de e-mail publicate pe site-ul icooking.ro
 • Folosirea adreselor de e-mail publicate pe icooking.ro in vederea trimiterii mesajelor comerciale (spam) sau orice alt scop, decat cel prevazut si justificat, fara a avea acordul scris al detinatorului adresei
 • Stergerea retetelor publicate pe icooking.ro sau stergerea contului.

Abaterea de la una sau mai multe reguli mentionate mai sus, atrage dupa sine raspunderea civila sau penala. Actiunile care incalca regulile vor fi investigate de S.C. ZENCOM MEDIA GROUP S.R.L. impreuna cu autoritatile raspunzatoare pentru prevenirea sau impiedicarea acestor incalcari.

Utilizatorii care comit aceste incalcari isi pierd toate drepturile ce le aveau ca membru al comunitatii icooking.ro.

3. DISPONIBILITATEA

S.C. ZENCOM MEDIA GROUP S.R.L. isi rezerva dreptul de a modifica, de a intrerupe temporar sau permanent, partial sau total, continutul si/sau structura site-ului in orice moment , precum si continutul si conditiile de folosire a site-ului, fara nici o informare prealabila, toate informatiile, produsele si aplicatiile continute in acest site fiind proprietatea icooking.ro. Orice conditie modificata devine valabila si valida din momentul in care a fost facuta publica prin scris in acest site, fara a avea caracter retroactiv.

S.C. ZENCOM MEDIA GROUP S.R.L. nu raspunde in fata utilizatorului, in fata tertei persoane fie fizica sau juridica, sau in fata institutiei pentru eventualele modificari, intreruperi sau suspendarea serviciilor oferite de site.

4. ABSOLVIREA DE RASPUNDERE

Prin accesarea acestui site web si/sau a oricarei pagini a acestuia sunteti de acord cu toate conditiile de utilizare. Daca nu sunteti de acord cu acesti termeni si conditii de utilizare, nu accesati acest site.

Accesul si utilizarea site-ului icooking.ro se face pe propria raspundere. Astfel, S.C. ZENCOM MEDIA GROUP S.R.L nu poate fi responsabila pentru nici un fel de daune directe sau indirecte produse prin utilizarea site-ului sau.

S.C. ZENCOM MEDIA GROUP S.R.L nu va acorda nici o garantie referitoare la :

 • informatiile publicate vor indeplini toate cerintele si nevoile utilizatorilor
 • informatiile si serviciile oferite vor fi actuale, permanente, neintrerupte, la timp, exacte sau fara erori
 • efectele si rezultatele generate din informatiile publicate pe site vor fi sigure, corecte si-sau de incredere
 • calitatea produselor, informatiilor si serviciilor obtinute de utilizatori prin intermediul site-ului icooking.ro
 • inexistenta pe site a virusilor sau alte componente care ar putea dauna utilizatorilor
 • erorile de program vor fi solutionate si corectate

Utilizatorul este unicul responsabil de o eventuala distrugere cauzata retelei sau sistemului de calcul de pe care acceseaza site-ul; sau de o eventuala pierdere de date, in urma descarcarii unor informatii disponibile in cadrul site-ului icooking.ro

Nici o informatie publicata sau obtinuta prin intermediul site-ului icooking.ro nu reprezinta o garantie, decat daca este mentionata clar in Termenii si conditiile de utilizare.

5. RASPUNDEREA LIMITATA

S.C. ZENCOM MEDIA GROUP S.R.L nu face nicio declaratie, promisiune sau garantie cu privire la exactitatea, exhaustivitatea sau caracterul adecvat al prezentului continut, al îndrumarilor si a consultantei, nu îsi asuma nicio obligatie de rezultat sau diligenta fata de nicio persoana, exclud în mod expres si neaga raspunderea pentru orice cost, pierdere sau daunele suferite ca urmare a utilizarii continutului.

S.C. ZENCOM MEDIA GROUP S.R.L nu poate fi responsabila pentru nici un fel de daune directe sau indirecte produse prin utilizarea site-ului si nici pentru pierderi de date provenite din:

 • folosirea sau imposibilitatea folosirii informatiilor disponibile pe site
 • pretul achizitionarii bunurilor sau serviciilor rezultate din informatii obtinute prin mesaje primite sau tranzactii care au ca sursa site-ul icooking.ro
 • distrugerea datelor utilizatorului in urma unui acces neautorizat
 • orice marturisiri, afirmatii, notificari sau demersuri ale unei terte persoane cu privire la servicile site-ului icooking.ro
 • orice eventuala problema cu privire la serviciile site-ului icooking.ro
 • calitatea produselor, informatiilor si serviciilor obtinute de utilizatori prin intermediul site-ului icooking.ro
 • erorile de program vor fi solutionate si corectate

6. DREPTURI DE PROPRIETATE INTELECTUALA SI ALTE DREPTURI AFERENTE

S.C. ZENCOM MEDIA GROUP S.R.L detine drepturi complete si depline asupra titlului de proprietate si prin aceasta toate drepturile de autor si cele brevetate.

S.C. ZENCOM MEDIA GROUP S.R.L permite utilizatorilor sa acceseze, sa vizualizeze si sa descarce materiale de pe site, doar in scop personal. Puteti copia si tipari continutul site-ului icooking.ro pentru folosinta dumneavoastra personala, fara intentii comerciale.

Întregul continut al site-ului icooking.ro este protejat prin legea drepturilor de autor, toate drepturile fiind rezervate. Toate drepturile referitoare la pagini, continutul, imaginile, grafica si prezentarea site-ului sunt detinute de S.C. ZENCOM MEDIA GROUP S.R.L. Este interzisa copierea, modificarea, afisarea, distribuirea, transmiterea, publicarea, comercializarea, licentierea, crearea unor materiale derivate sau utilizarea continutului site-ului în orice scop fara confirmarea scrisa din partea S.C. ZENCOM MEDIA GROUP S.R.L.

Legatura cu alte site-uri sau firme care desfasoara o activitate de propaganda (publicitate) pe site-ul icooking.ro

Prezentul site poate contine legaturi sau trimiteri catre alte site-uri considerate de S.C. ZENCOM MEDIA GROUP S.R.L utile în legatura cu continutul site-ului sau si care nu se afla sub controlul sau îndrumarea sa. În cazul utilizarii acestor legaturi sau trimiteri se vor aplica conditiile generale de utilizare corespunzatoare acelor site-uri.

S.C. ZENCOM MEDIA GROUP S.R.L. nu poate garanta/controla actualitatea/exactitatea informatiilor prezente pe site-urile unor terti, la care se face trimitere de pe site-ul sau.

Corespondenta, afacerile sau participarea la promotii ale companiilor de publicitate postate pe portal, inclusiv plati sau livrari ale unor bunuri sau servicii si orice alte conditii, termene, garantii sau reprezentari asociate cu astfel de relatii sunt numai in responsabilitatea utilizatorului si a entitatilor care furnizeaza respectivele bunuri sau servicii.

S.C. ZENCOM MEDIA GROUP S.R.L nu este raspunzator si nu va fi tras la raspundere pentru nicio pierdere sau prejudiciu de orice fel, rezultat din astfel de relatii sau rezultat din prezenta unor astfel de companii in cadrul campaniilor publicitare ale site-urilor administrate. Prin agrearea termenilor prezentului regulament, acordati dreptul administratorului de a va trimite periodic e-mail-uri cu informatii sau oferte speciale.

Atat retetele cat si continutul publicat de catre utilizatori pe siteul icooking.ro poate fi folosit in scopuri editoriale in folosul siteului icooking.ro. Utilizatorii care posteaza continut text, fotografii pe siteul icooking.ro sub forma unor retete culinare, comentarii si/sau articole sau recenzii, acorda proprietarilor icooking.ro un drept de licenta neexclusiva gratuita pe termen nedeterminat. Cu privire la aceste materiale, administratorii icooking.ro putand sa le foloseasca in mediul online sau print/offline, cu respectarea drepturilor nepatrimoniale de autor (citarea autorului). Aceasta licenta neexclusiva poate fi transferata tertilor in aceleasi conditii.

S.C. ZENCOM MEDIA GROUP S.R.L. isi rezerva dreptul de a modifica, corecta, adauga aceste norme in orice moment. Orice conditie modificata devine valabila si valida din momentul in care a fost facuta publica prin scris in acest site.

Abaterea sau incalcarea uneia sau mai multor reguli mentionate in TERMENI SI CONDITII, atrage dupa sine suspendarea, inchiderea sau blocarea contului IP-ULUI si raspunderea in fata autoritatilor competente in baza legilor romanesti aflate in vigoare.