fbpx

Conserve

Sirop de rubarbade Soare ElenaA iesit foarte aromat si cu o consistenta perfecta! Se face foarte simplu si destul de rapid. Ingredientele sunt pentru 300 ml de sirop.
Dulceaţă de citricede Ancutsa CuisineAm adaptat reţeta mamei de dulceaţă de portocale la resursele şi cantităţile pe care le-am avut. Am ales să folosesc coaja de la mai multe citrice, nu doar de la portocale şi să le toc mărunt în loc să le fac melcişori. Veţi vedea mai jos. Mie îmi place mult să o folosesc pentru a aroma deserturi şi în siropul de la torturi.
Salată de sfeclă roșiede Ancutsa CuisineAm pregătit salată de sfeclă roșie, cu hrean, în oțet, la borcan. Hreanul este un bun conservant, așa că intenționam să o țin pentru sezonul rece, însă a ieșit atât de bună, că până la iarnă cred că fac alta. Nu este greu deloc, puteți să o condimentați cum vă place și este foarte gustoasă. Vă recomand să alegeți bucăți de aceeași mărime, pe cât posibil, eu am avut bucăți mai mici și mai mari și am ținut cont să le scot mai repede pe cele mai mici, care au fiert repede. Nu uitați să purtați mănuși când tăiați sfecla, pentru că pătează.