fbpx

Conserve

Marmelada de gutuiBy Emilia MicuToamna apare mereu intrebarea ce facem bun din gutui. Gem parca mai avem de anul trecut, asa ca este cazul pentru altceva! Ce ziceti de o marmelada buna? Pare tare dar este tartinabila, nu se depoziteaza la borcan si iti face dimineata mai colorata. Hai sa va arat cum am preparat-o eu.
Dulceață de dovleceiBy Ramona OlaruEu una am descoperit aceasta dulceata acum 2 ani și de atunci o tot fac pentru că m-am îndrăgostit efectiv de gustul ei. Oricum ar fi, această dulceață de dovlecei și-a câștigat loc în proviziile noastre pentru iarnă pentru gustul ei, plus că în sezon dovleceii sunt destul de accesibili, chiar și pentru cine nu-i are în grădină.
Dulceaţă de mere cu prune şi roşiiBy Ramona OlaruO dulceata deosebita, cu un gust si o culoare superbe! Si da,da, e cu roşii din acelea coapte! Eu am făcut dulceaţa asta pentru că m-a înebunit soră’mea de cap cu „Nouă aşa ne făcea mama când eram mici şi era aşa de bunăăăăă”. Si uite asa am descoperit aceasta bunatate care si a castigat loc de cinste in proviziile anuale de dulceturi din camara.
Sos de roșii și ardeiBy Denisa Ene @ cuciresellajoaca.roÎn fiecare an pregătesc acest sos de roșii și ardei, pe care îl iubim de la mic la mare. Îl folosim atât pentru ciorbe, cât și pentru mâncăruri, dar mai ales pentru pizza.