Marmelada de gutui

AutorEmilia Micu
DificultateIntermediar

Toamna apare mereu intrebarea ce facem bun din gutui. Gem parca mai avem de anul trecut, asa ca este cazul pentru altceva! Ce ziceti de o marmelada buna? Pare tare dar este tartinabila, nu se depoziteaza la borcan si iti face dimineata mai colorata. Hai sa va arat cum am preparat-o eu.

ShareSalvează
Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare2 oreTimp total2 ore 20 minute

Ingrediente:

 1,7 kg gutui curatate
 1 kg zahar
 250 ml apa
 1 lamaie

Mod de preparare:

1

Am curatat gutuile de cotor dar nu am renuntat la coaja lor. Le-am spalat bine si le-am tocat cu ajutorul unui robot de bucatarie. Este o varianta mai simpla decat datul pe razatoare, asa ca daca aveti unul va recomand sa-l folositi cu incredere.

2

Peste gutuile maruntite am adaugat zaharul, zeama de la o lamaie si apa. Am amestecat totul si am pus pe foc amestecand des in cratita. Cand compozitia este legata si are aspect de gem (cam dupa o ora) am dat-o la o parte de pe foc. Cu ajutorul unui blender vertical am pasat totul foarte bine si am pus pe foc inca apx. 15 minute, timp in care am amestecat des cu ajutorul unei linguri de lemn.

3

Am pus apoi foaie de copt intr-o tava intinsa si am rasturnat magiunul cald. L-am bagat la frigider peste noapte iar a doua zi l-am portionat. L-am depozitat apoi in frigider in foaie de copt sau folie alimentara.

Ingrediente

 1,7 kg gutui curatate
 1 kg zahar
 250 ml apa
 1 lamaie

Indicații

1

Am curatat gutuile de cotor dar nu am renuntat la coaja lor. Le-am spalat bine si le-am tocat cu ajutorul unui robot de bucatarie. Este o varianta mai simpla decat datul pe razatoare, asa ca daca aveti unul va recomand sa-l folositi cu incredere.

2

Peste gutuile maruntite am adaugat zaharul, zeama de la o lamaie si apa. Am amestecat totul si am pus pe foc amestecand des in cratita. Cand compozitia este legata si are aspect de gem (cam dupa o ora) am dat-o la o parte de pe foc. Cu ajutorul unui blender vertical am pasat totul foarte bine si am pus pe foc inca apx. 15 minute, timp in care am amestecat des cu ajutorul unei linguri de lemn.

3

Am pus apoi foaie de copt intr-o tava intinsa si am rasturnat magiunul cald. L-am bagat la frigider peste noapte iar a doua zi l-am portionat. L-am depozitat apoi in frigider in foaie de copt sau folie alimentara.

Marmelada de gutui