Este pacat sa nu profitam de ”vedetele” de sezon. Gulia este nu numai o leguma frumoasa, este si foarte gustoasa si sanatoasa. O recomand cu drag in aceasta combinatie, alaturi de quinoa si alte cateva ingrediente. Este o salata care este de ajutor si celor care tin cura de slabire.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Intr-un bol am adaugat mixul de salata si ceapa verde tocata. Eu am folosit ceapa verde de gradina cu fire mai mici. Doua fire de ceapa verde obisnuita sunt suficiente.
Am folosit numai jumatate de gulie pe care am decojit-o si am taiat-o in bucati mai lungi. Am adaugat-o in bol si am continuat cu: rosiile cherry mici (daca aveti rosii mai mari trebuiesc taiate in bucati mai mici).
Quinoa am fiert-o astfel: am trecut quinoa nefiarta prin jet de apa iar apoi am adaugat dublul cantitatii sale in apa. Am lasat-o la fiert apx. 10 min la foc mic iar apoi am scurs apa ramasa in ea. Am adaugat-o calduta peste salata.
Am asezonat cu sare cu ierburi meditaraneene, ulei de masline, zeama de lamaie si chili. Am taiat pe jumatate un ou fiert moale si l-am adaugat in salata.
Ingrediente
Indicații
Intr-un bol am adaugat mixul de salata si ceapa verde tocata. Eu am folosit ceapa verde de gradina cu fire mai mici. Doua fire de ceapa verde obisnuita sunt suficiente.
Am folosit numai jumatate de gulie pe care am decojit-o si am taiat-o in bucati mai lungi. Am adaugat-o in bol si am continuat cu: rosiile cherry mici (daca aveti rosii mai mari trebuiesc taiate in bucati mai mici).
Quinoa am fiert-o astfel: am trecut quinoa nefiarta prin jet de apa iar apoi am adaugat dublul cantitatii sale in apa. Am lasat-o la fiert apx. 10 min la foc mic iar apoi am scurs apa ramasa in ea. Am adaugat-o calduta peste salata.
Am asezonat cu sare cu ierburi meditaraneene, ulei de masline, zeama de lamaie si chili. Am taiat pe jumatate un ou fiert moale si l-am adaugat in salata.