Salata cu gulie si quinoa

AutorEmilia Micu
DificultateÎncepător

Este pacat sa nu profitam de ”vedetele” de sezon. Gulia este nu numai o leguma frumoasa, este si foarte gustoasa si sanatoasa. O recomand cu drag in aceasta combinatie, alaturi de quinoa si alte cateva ingrediente. Este o salata care este de ajutor si celor care tin cura de slabire.

ShareSalvează
Randamente1 porțieTimp de pregătire5 minuteTimp de preparare5 minuteTimp total10 minute

Ingrediente:

 50 gr mix salata
 2 fire ceapa verde
 1 gulie
 8 rosii cherry
 2 tbsp quinoa fiarta
 sare cu ierburi
 ulei de masline
 1 ou
 chili

Mod de preparare:

1

Intr-un bol am adaugat mixul de salata si ceapa verde tocata. Eu am folosit ceapa verde de gradina cu fire mai mici. Doua fire de ceapa verde obisnuita sunt suficiente.

2

Am folosit numai jumatate de gulie pe care am decojit-o si am taiat-o in bucati mai lungi. Am adaugat-o in bol si am continuat cu: rosiile cherry mici (daca aveti rosii mai mari trebuiesc taiate in bucati mai mici).

3

Quinoa am fiert-o astfel: am trecut quinoa nefiarta prin jet de apa iar apoi am adaugat dublul cantitatii sale in apa. Am lasat-o la fiert apx. 10 min la foc mic iar apoi am scurs apa ramasa in ea. Am adaugat-o calduta peste salata.

4

Am asezonat cu sare cu ierburi meditaraneene, ulei de masline, zeama de lamaie si chili. Am taiat pe jumatate un ou fiert moale si l-am adaugat in salata.

Ingrediente

 50 gr mix salata
 2 fire ceapa verde
 1 gulie
 8 rosii cherry
 2 tbsp quinoa fiarta
 sare cu ierburi
 ulei de masline
 1 ou
 chili

Indicații

1

Intr-un bol am adaugat mixul de salata si ceapa verde tocata. Eu am folosit ceapa verde de gradina cu fire mai mici. Doua fire de ceapa verde obisnuita sunt suficiente.

2

Am folosit numai jumatate de gulie pe care am decojit-o si am taiat-o in bucati mai lungi. Am adaugat-o in bol si am continuat cu: rosiile cherry mici (daca aveti rosii mai mari trebuiesc taiate in bucati mai mici).

3

Quinoa am fiert-o astfel: am trecut quinoa nefiarta prin jet de apa iar apoi am adaugat dublul cantitatii sale in apa. Am lasat-o la fiert apx. 10 min la foc mic iar apoi am scurs apa ramasa in ea. Am adaugat-o calduta peste salata.

4

Am asezonat cu sare cu ierburi meditaraneene, ulei de masline, zeama de lamaie si chili. Am taiat pe jumatate un ou fiert moale si l-am adaugat in salata.

Salata cu gulie si quinoa