Dulceață / Gem

Dulceaţă de gutuiBy Ancutsa CuisineO dulceață pe care o iubesc pentru aroma ei unică, delicată este dulceața de gutui. Un secret pe care l-am învăţat de la părinţii mei este să pun şi câteva frunze de druşaim. Îi dă o aromă deosebită şi specifică. În primul rând, păstrez proporția o parte zahăr, două părți fructe, pentru că așa ne place mie și alor mei, însă țin cont și de cât sunt de dulci fructele. Cine preferă o dulceață mai dulce, adaptează după gustul său. În al doilea rând, la 1 kg de zahăr, de regulă se pun 750 ml apă. Eu păstrez acest etalon.
Dulceaţă de citriceBy Ancutsa CuisineAm adaptat reţeta mamei de dulceaţă de portocale la resursele şi cantităţile pe care le-am avut. Am ales să folosesc coaja de la mai multe citrice, nu doar de la portocale şi să le toc mărunt în loc să le fac melcişori. Veţi vedea mai jos. Mie îmi place mult să o folosesc pentru a aroma deserturi şi în siropul de la torturi.
Dulceaţă din struguri albi cu vin şi coajă de portocalăBy Ancutsa CuisineAm fost aşa de mulţumită de cum a ieşit dulceaţa de struguri albi, încât am repetat-o, după câteva zile, atât cât am mai prins din acest soi de struguri albi fără seminţe, însă cu alte arome speciale. De data aceasta am folosit vin alb şi coajă de portocală ţinută în zahăr la borcan. Iar acum mi-am făcut timp să postez reţeta, aşa că sper să vă placă.
Dulceaţă din struguri negriBy Ancutsa CuisinePentru această dulceaţă am cules de la ţară nişte struguri negri, care nu sunt plăcuţi la mâncat pentru că boabele au pieliţa groasă şi mulţi sâmburi. Dar au un parfum aparte şi aromă de căpşunică, încât sunt minunaţi în dulceaţă.