fbpx

Dulceață / Gem

Marmelada de gutuiBy Emilia MicuToamna apare mereu intrebarea ce facem bun din gutui. Gem parca mai avem de anul trecut, asa ca este cazul pentru altceva! Ce ziceti de o marmelada buna? Pare tare dar este tartinabila, nu se depoziteaza la borcan si iti face dimineata mai colorata. Hai sa va arat cum am preparat-o eu.
Dulceață de dovleceiBy Ramona OlaruEu una am descoperit aceasta dulceata acum 2 ani și de atunci o tot fac pentru că m-am îndrăgostit efectiv de gustul ei. Oricum ar fi, această dulceață de dovlecei și-a câștigat loc în proviziile noastre pentru iarnă pentru gustul ei, plus că în sezon dovleceii sunt destul de accesibili, chiar și pentru cine nu-i are în grădină.
Dulceaţă de mere cu prune şi roşiiBy Ramona OlaruO dulceata deosebita, cu un gust si o culoare superbe! Si da,da, e cu roşii din acelea coapte! Eu am făcut dulceaţa asta pentru că m-a înebunit soră’mea de cap cu „Nouă aşa ne făcea mama când eram mici şi era aşa de bunăăăăă”. Si uite asa am descoperit aceasta bunatate care si a castigat loc de cinste in proviziile anuale de dulceturi din camara.
Dulceaţă de gutuiBy Ancutsa CuisineO dulceață pe care o iubesc pentru aroma ei unică, delicată este dulceața de gutui. Un secret pe care l-am învăţat de la părinţii mei este să pun şi câteva frunze de druşaim. Îi dă o aromă deosebită şi specifică. În primul rând, păstrez proporția o parte zahăr, două părți fructe, pentru că așa ne place mie și alor mei, însă țin cont și de cât sunt de dulci fructele. Cine preferă o dulceață mai dulce, adaptează după gustul său. În al doilea rând, la 1 kg de zahăr, de regulă se pun 750 ml apă. Eu păstrez acest etalon.