fbpx

Torturi

TORT FARA COACERE CU CARAMELde BakingtillyoumakeitNu vreau sa lungesc foarte mult descrierea. Ce trebuie sa stiti despre acest tort fara coacere este ca nu se compara cu nimic. E vis! Nu ar trebui ratat. Pe cuvant!
Tarta Snickers Cu Caramel Saratde Daniel BredaCred ca este una dintre cele mai bune prajituri pe care le-am facut. Desi pare complicata, nu este, necesita doar putina munca dar merita tot efortul!
Tort cu ciocolată și dantelede Ancutsa CuisineCine ar ghici că în spatele unui decor delicat cu flori colorate și dantele de zahăr, se ascunde un blat de cacao, nu prea dulce, cu note robuste, însiropat cu cafea, umplut cu cremă ganache? Un echilibru între feminin și masculin, un fel de yin și yang.
Tort Elenade Ancutsa CuisineDacă am tot pregătit pentru ai mei torturi cu ciocolată, acum a venit și rândul meu să pregătesc ceva pe gustul meu: un tort de vară, ușor, răcoritor, cu blat de vanilie și apă din flori de portocal, cu multă frișcă și căpșuni proaspete, fructele mele preferate. Dedic acest tort tuturor sărbătoriților care poartă numele Sfinților Constantin și Elena.
Tort Saint Honoréde Ancutsa CuisineTort Saint Honoré (sfântul-patron al bucătarilor şi patiserilor) cu aluat opărit, decorat cu cremă de vanilie şi cremă ganache, apoi cu mici choux-uri umplute cu cremă de vanilie şi de ciocolată şi ornate cu aureole de sfânt din zahăr caramelizat, specifice acestui desert.
Tort cu nucă de cocos și cremă de unt cu cafea (Revelion 2021)de Ancutsa CuisinePentru noi, Revelionul este o dublă sărbătoare, pentru că îl sărbătorim pe tata (Vasile). Am pregătit un tort cu blat cu nuci (anul acesta am avut multe albușuri de la alte prăjituri, așa că am modificat un pic blatul), cremă de unt și cafea, sirop cu portocală și rom și un decor cu multă nucă de cocos, flori de frișcă, struguri albi (am găsit chiar fără semințe), dar și coacăze roșii (pe care le-am cumpărat la sfârșitul verii și le-am congelat special pentru torturi).