Tort vegan cu mango și ciocolata

Autormagda.srecipes
DificultateÎncepător

O reteta rapida de tort fara coacere, ce se pregateste extrem de usor. Combinatia de mango cu ciocolata neagra este dementiala.

ShareSalvează
Un desert vegan ce iti va indulci ziua
Randamente1 porțieTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare15 minuteTimp total30 minute

Ingrediente:

Crema:
 150 gr ciocolata neagra
 80 gr Curmale
 50 gr unt de arahide
 150 ml bautura de ovaz
Blat
 100 gr nuci măcinate
 50 gr curmale
 20 gr cacao
 30 gr unt vegan
Crema de mango
 400 gr mango
 100 ml bautura de orez
 2 tbsp agar agar

Mod de preparare:

1

Pentru blat: prima data coacem nucile sau fructele oleaginoase pe care le-am ales. Macinam nucile, apoi le punem in bolul unui robot de bucatarie alaturi de curmale, cacao, unt si procesam pana obtinem o pasta.

2

Punem compozitia intr-o tava cu diametrul de 15 cm, nivelam si punem la frigider pana pregatim crema de ciocolata.

3

Topim ciocolata, o punem in bolul unui robot, adaugam untul de arahide, curmalele hidratate (fara samburi) in putina apa calda si bautura vegetala (eu am folosit bautura vegetală de orez). Procesam si turnam peste blat. Lasam la rece minim 2 ore.

4

Pentru crema de mango, punem pe foc bautura vegetala cu 2 lingurite de agar agar pana incepe sa fiarba. Luam de pe foc, adaugam peste mango in bolul unui blender si procesam pana optinem o pasta fina. Punem in tava si lasam la rece 2 ore, sau mai bine peste noapte.

5

Bautura vegetala de orez se poate inlocui cu o bautura vegetala de soia, ovaz, migdale sau cocos, untul de arahide se poate inlocui cu unt de migdale sau de caju.

Ingrediente

Crema:
 150 gr ciocolata neagra
 80 gr Curmale
 50 gr unt de arahide
 150 ml bautura de ovaz
Blat
 100 gr nuci măcinate
 50 gr curmale
 20 gr cacao
 30 gr unt vegan
Crema de mango
 400 gr mango
 100 ml bautura de orez
 2 tbsp agar agar

Indicații

1

Pentru blat: prima data coacem nucile sau fructele oleaginoase pe care le-am ales. Macinam nucile, apoi le punem in bolul unui robot de bucatarie alaturi de curmale, cacao, unt si procesam pana obtinem o pasta.

2

Punem compozitia intr-o tava cu diametrul de 15 cm, nivelam si punem la frigider pana pregatim crema de ciocolata.

3

Topim ciocolata, o punem in bolul unui robot, adaugam untul de arahide, curmalele hidratate (fara samburi) in putina apa calda si bautura vegetala (eu am folosit bautura vegetală de orez). Procesam si turnam peste blat. Lasam la rece minim 2 ore.

4

Pentru crema de mango, punem pe foc bautura vegetala cu 2 lingurite de agar agar pana incepe sa fiarba. Luam de pe foc, adaugam peste mango in bolul unui blender si procesam pana optinem o pasta fina. Punem in tava si lasam la rece 2 ore, sau mai bine peste noapte.

5

Bautura vegetala de orez se poate inlocui cu o bautura vegetala de soia, ovaz, migdale sau cocos, untul de arahide se poate inlocui cu unt de migdale sau de caju.

Tort vegan cu mango și ciocolata