Papricas cu coaste de porc si galuste

AutorEmilia Micu
DificultateIntermediar

Iata o mancare pentru pranz la finalul careia toata lumea va spune fericita ”Saru mana pentru masa!”. Cine nu ma crede nu are decat sa incerce!

ShareSalvează
Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare45 minuteTimp total55 minute

Ingrediente:

 500 gr coaste de porc
 2 cepe
 2 cartofi
 1 tbsp untura
 150 gr pasata de rosii
 1 tbsp pasta de ardei kapia
 sare
 6 catei de usturoi
 cimbru
 piper
 patrunjel
 1 ou
 2 tbsp faina
 2 tbsp sifon
 sare

Mod de preparare:

1

Am rumenit carnea in untura si am adaugat si ceapa tocata. Am adaugat apa si am lasat sa fiarba inca vreo 10-15 minute pana carnea devine mai moale.

2

Am adaugat cartofii taiati in cuburi si i-am lasat cateva minute sa se patrunda.

3

Cand au fiert cartofii am adaugat bulionul, pasta de ardei kapia, am potrivit de gust cu sare.

4

Am pregatit galustele intre timp dintr-un ou, faina (am avut doar din cea care creste singura), putina sare si doua linguri cu sifon. Am format un aluat moale si lipicios. Am luat cate putin cu ajutorul unei linguri si le-am scufundat separat intr-un vas cu apa care fierbe incet. Galustele se vor ridica repede la suprafata si se vor umfla frumos. Le-am lasat 5 min la fiert iar apoi le-am transferat in cratita.

5

Am mai fiert impreuna vreo 5 minute. Am adaugat piper, cimbru iar patrunjelul atunci cand am oprit focul.

Ingrediente

 500 gr coaste de porc
 2 cepe
 2 cartofi
 1 tbsp untura
 150 gr pasata de rosii
 1 tbsp pasta de ardei kapia
 sare
 6 catei de usturoi
 cimbru
 piper
 patrunjel
 1 ou
 2 tbsp faina
 2 tbsp sifon
 sare

Indicații

1

Am rumenit carnea in untura si am adaugat si ceapa tocata. Am adaugat apa si am lasat sa fiarba inca vreo 10-15 minute pana carnea devine mai moale.

2

Am adaugat cartofii taiati in cuburi si i-am lasat cateva minute sa se patrunda.

3

Cand au fiert cartofii am adaugat bulionul, pasta de ardei kapia, am potrivit de gust cu sare.

4

Am pregatit galustele intre timp dintr-un ou, faina (am avut doar din cea care creste singura), putina sare si doua linguri cu sifon. Am format un aluat moale si lipicios. Am luat cate putin cu ajutorul unei linguri si le-am scufundat separat intr-un vas cu apa care fierbe incet. Galustele se vor ridica repede la suprafata si se vor umfla frumos. Le-am lasat 5 min la fiert iar apoi le-am transferat in cratita.

5

Am mai fiert impreuna vreo 5 minute. Am adaugat piper, cimbru iar patrunjelul atunci cand am oprit focul.

Papricas cu coaste de porc si galuste