Această rețetă combină armonios două straturi delicioase: unul de cocos delicat și unul de căpșuni pline de savoare, creând o experiență unică. Perfectă pentru a fi savurată alături de o ceașcă de ceai sau cafea, această ciocolată este, de asemenea, cadoul ideal pentru a împărtăși bucurie și rafinament cu cineva drag.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Începeți prin a fierbe apa și zahărul într-o oală mică, lăsându-le pe foc aproximativ 3-4 minute până când amestecul se îngroașă puțin.
Adăugați untul tăiat în bucăți, vanilia și, la final, sarea.
Într-un bol spațios, combinați cocosul cu laptele praf.
Odată ce untul s-a topit și amestecul este omogen, îl luați de pe foc și îl turnați peste mixul de lapte praf.
Amestecați folosind o spatulă sau o lingură de lemn până când amestecul devine omogen.
Transferați amestecul într-o formă de chec tapetată cu hârtie de copt și neteziți suprafața cu ajutorul unei spatule sau a unei linguri de lemn.
Într-un bol rezistent la căldură, adăugați ciocolata, laptele condensat și untul.
Încălziți amestecul pe baie de aburi până când ciocolata se topește.
Folosind o spatulă, amestecați până când totul se combină și formează un amestec de ciocolată neted și lucios.
Turnați amestecul de ciocolată peste stratul de cocos și neteziți suprafața. Dacă există exces de unt la suprafață, nu vă panicați, folosiți un șervețel de hârtie pentru a îndepărta excesul.
Decorați ciocolata cu bomboanele Raffaello, căpșuni liofilizate și migdale feliate.
Acoperiți tava cu folie de plastic și refrigerați timp de 3 ore sau până când ciocolata este fermă.
Scoateți ciocolata din tavă, tăiați-o în felii și serviți-o alături de o ceașcă de ceai sau cafea.
Ingrediente
Indicații
Începeți prin a fierbe apa și zahărul într-o oală mică, lăsându-le pe foc aproximativ 3-4 minute până când amestecul se îngroașă puțin.
Adăugați untul tăiat în bucăți, vanilia și, la final, sarea.
Într-un bol spațios, combinați cocosul cu laptele praf.
Odată ce untul s-a topit și amestecul este omogen, îl luați de pe foc și îl turnați peste mixul de lapte praf.
Amestecați folosind o spatulă sau o lingură de lemn până când amestecul devine omogen.
Transferați amestecul într-o formă de chec tapetată cu hârtie de copt și neteziți suprafața cu ajutorul unei spatule sau a unei linguri de lemn.
Într-un bol rezistent la căldură, adăugați ciocolata, laptele condensat și untul.
Încălziți amestecul pe baie de aburi până când ciocolata se topește.
Folosind o spatulă, amestecați până când totul se combină și formează un amestec de ciocolată neted și lucios.
Turnați amestecul de ciocolată peste stratul de cocos și neteziți suprafața. Dacă există exces de unt la suprafață, nu vă panicați, folosiți un șervețel de hârtie pentru a îndepărta excesul.
Decorați ciocolata cu bomboanele Raffaello, căpșuni liofilizate și migdale feliate.
Acoperiți tava cu folie de plastic și refrigerați timp de 3 ore sau până când ciocolata este fermă.
Scoateți ciocolata din tavă, tăiați-o în felii și serviți-o alături de o ceașcă de ceai sau cafea.