Ciocolată de casă cu nucă de cocos și căpșuni

AutorDulce by Ana
DificultateÎncepător

Această rețetă combină armonios două straturi delicioase: unul de cocos delicat și unul de căpșuni pline de savoare, creând o experiență unică. Perfectă pentru a fi savurată alături de o ceașcă de ceai sau cafea, această ciocolată este, de asemenea, cadoul ideal pentru a împărtăși bucurie și rafinament cu cineva drag.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp total30 minute

Ingrediente:

Stratul de nucă de cocos
 200 gr lapte praf
 60 ml apă
 100 gr unt cu min. 82% grasime
 100 gr zahăr
 100 gr fulgi de cocos
 ¼ tsp sare
 ½ tsp vanilie
Stratul de căpșuni
 300 gr ciocolată cu gust de căpșuni (eu am folosit Valrhona)
 150 gr lapte condensat
 20 gr unt cu min. 82% grăsime
Decor
 10 bomboane Raffaello
 căpșuni liofilizate
 migdale decojite felii

Mod de preparare:

Stratul de nucă de cocos
1

Începeți prin a fierbe apa și zahărul într-o oală mică, lăsându-le pe foc aproximativ 3-4 minute până când amestecul se îngroașă puțin.

2

Adăugați untul tăiat în bucăți, vanilia și, la final, sarea.

3

Într-un bol spațios, combinați cocosul cu laptele praf.

4

Odată ce untul s-a topit și amestecul este omogen, îl luați de pe foc și îl turnați peste mixul de lapte praf.

5

Amestecați folosind o spatulă sau o lingură de lemn până când amestecul devine omogen.

6

Transferați amestecul într-o formă de chec tapetată cu hârtie de copt și neteziți suprafața cu ajutorul unei spatule sau a unei linguri de lemn.

Stratul de căpșuni
7

Într-un bol rezistent la căldură, adăugați ciocolata, laptele condensat și untul.

8

Încălziți amestecul pe baie de aburi până când ciocolata se topește.

9

Folosind o spatulă, amestecați până când totul se combină și formează un amestec de ciocolată neted și lucios.

10

Turnați amestecul de ciocolată peste stratul de cocos și neteziți suprafața. Dacă există exces de unt la suprafață, nu vă panicați, folosiți un șervețel de hârtie pentru a îndepărta excesul.

11

Decorați ciocolata cu bomboanele Raffaello, căpșuni liofilizate și migdale feliate.

12

Acoperiți tava cu folie de plastic și refrigerați timp de 3 ore sau până când ciocolata este fermă.

13

Scoateți ciocolata din tavă, tăiați-o în felii și serviți-o alături de o ceașcă de ceai sau cafea.

Ingrediente

Stratul de nucă de cocos
 200 gr lapte praf
 60 ml apă
 100 gr unt cu min. 82% grasime
 100 gr zahăr
 100 gr fulgi de cocos
 ¼ tsp sare
 ½ tsp vanilie
Stratul de căpșuni
 300 gr ciocolată cu gust de căpșuni (eu am folosit Valrhona)
 150 gr lapte condensat
 20 gr unt cu min. 82% grăsime
Decor
 10 bomboane Raffaello
 căpșuni liofilizate
 migdale decojite felii

Indicații

Stratul de nucă de cocos
1

Începeți prin a fierbe apa și zahărul într-o oală mică, lăsându-le pe foc aproximativ 3-4 minute până când amestecul se îngroașă puțin.

2

Adăugați untul tăiat în bucăți, vanilia și, la final, sarea.

3

Într-un bol spațios, combinați cocosul cu laptele praf.

4

Odată ce untul s-a topit și amestecul este omogen, îl luați de pe foc și îl turnați peste mixul de lapte praf.

5

Amestecați folosind o spatulă sau o lingură de lemn până când amestecul devine omogen.

6

Transferați amestecul într-o formă de chec tapetată cu hârtie de copt și neteziți suprafața cu ajutorul unei spatule sau a unei linguri de lemn.

Stratul de căpșuni
7

Într-un bol rezistent la căldură, adăugați ciocolata, laptele condensat și untul.

8

Încălziți amestecul pe baie de aburi până când ciocolata se topește.

9

Folosind o spatulă, amestecați până când totul se combină și formează un amestec de ciocolată neted și lucios.

10

Turnați amestecul de ciocolată peste stratul de cocos și neteziți suprafața. Dacă există exces de unt la suprafață, nu vă panicați, folosiți un șervețel de hârtie pentru a îndepărta excesul.

11

Decorați ciocolata cu bomboanele Raffaello, căpșuni liofilizate și migdale feliate.

12

Acoperiți tava cu folie de plastic și refrigerați timp de 3 ore sau până când ciocolata este fermă.

13

Scoateți ciocolata din tavă, tăiați-o în felii și serviți-o alături de o ceașcă de ceai sau cafea.

Ciocolată de casă cu nucă de cocos și căpșuni