Contul meu

Ciocolată de casă cu nucă de cocos și căpșuniBy Dulce by AnaAceastă rețetă combină armonios două straturi delicioase: unul de cocos delicat și unul de căpșuni pline de savoare, creând o experiență unică. Perfectă pentru a fi savurată alături de o ceașcă de ceai sau cafea, această ciocolată este, de asemenea, cadoul ideal pentru a împărtăși bucurie și rafinament cu cineva drag.
Chocoflan cu dulceață de lapte și sos butterscotchBy Dulce by AnaEste prima oară când pregătesc un chocoflan, dar cu siguranță nu va fi și ultima dată. Deși nu are o aromă puternică de caramel, textura și gustul sunt absolut superbe. Eu prefer un gust intens de caramel așa că am pregătit un sos butterscotch lângă, dar prăjitura este absolut delicioasă și așa simplă, fără nimic alături.
Prăjitură raw vegană cu zmeură și fisticBy Dulce by AnaDacă nu îți spune cineva, nu îți dai seama că mănânci o prăjitură raw vegană. Fină, aromată și foarte sățioasă, această prăjitură este perfectă ca final la o cină vegetariană sau ca un mic răsfăț sănătos. Sunteți fani prăjituri vegane sau le preferați pe cele clasice?
Caramele cu fructul pasiuniiBy Dulce by AnaAdor perioada sărbătorilor deoarece îmi oferă ocazia să prepar rețete mai deosebite, puțin mai complicate sau de care nu aș avea timp în rest. Caramelele cu fructul pasiunii au fost primele pe lista. Au o aromă minunată, puțin acrișoară, iar textura mă duce cu gândul la caramelele copilăriei. Rețeta îi aparține lui Kirsten Tibballs - @kirstentibballs, o minunată patriseră din Australia.
Caramel Slice – Felie de caramelBy Dulce by AnaDacă sunteți iubitori de caramel, veți adora această rețetă. Eu zic că are doar puncte forte, are un grad de dificultate ușor, necesită ingrediente simple, se prepară relativ repede (exceptând timpul final în care trebuie să se răcească pentru a fi tăiată ;-P ), iar de gust nu vă mai spun. Înlocuiește cu succes orice baton de caramel din comerț! Cine e primul care o prepară?
Brioșe „Squid Game” cu caramelBy Dulce by AnaYOU HAVE BEEN ELIMINATED! 😱 HAPPY HALLOWEEN 😁🕸 Halloween-ul a devenit, în ultimii ani, o sărbătoare tot mai cunoscută în România. Deși eu nu o sărbătoresc, îmi plac foarte mult preparatele înfricoșătoare pregătite pentru această sărbătoare. Și cum recent am vizionat (mai bine zis binge-watched) tot sezonul de Squid Game, m-am gândit să le combin pe cele două și să pregătesc niște brioșe pline de caramel sărat cu o bomboană Dalgona ca decor.
Negresă Ferrero RocherBy Dulce by AnaDacă ești fan Nutella cu siguranță ești și fan Ferrero Rocher. Nutella + Ferrero Rocher + Brownie = A match made în heaven (Chocolate heaven 😇🍫). O negresă umplută cu praline Ferrero Rocher, acoperită cu o cremă fină de Nutella în care am scufundat câteva bomboane Ferrero și alune prăjite ce transformă clasicul brownie într-unul extrem de ciocolătos și crocant. Un desert divin care merită încercat! Nu veți regreta! 😉
Prăjitură rapidă cu piersici, griș și miereBy Dulce by AnaEste minunat să ai la îndemână o rețetă de prăjitura rapidă și simplă pentru acele zile în care nu vrei să faci ceva prea elaborat. Din cauză că am folosit un sirop aromat de miere și portocale este o prăjitură foarte fragedă și light, nu foarte dulce ceea ce o face perfectă cu o cupă de înghețată de vanilie alături. Puteți înlocui piersicile cu alte fructe, cum ar fi caise, prune sau cireșe, dar nu utilizați fructe de pădure exagerat de suculente, cum ar fi căpșuni sau zmeură deoarece va ieși prea moale.
Cheesecake cu mure, ciocolată albă și lâmâieBy Dulce by AnaÎmi place să mă bucur de fiecare fruct în sezonul lui, pentru că atunci atinge apogeul gustului și al savorii. Și uite așa, a venit rândul murelor, pe care le-am integrat într-un cheesecake fresh (ca doar e vară 🙂), cremos și cu note acrișoare de lămâie. Nu știu cât de mult vorbesc pozele de la sine, dar vă garantez că e delicioasă.
Sandwich-uri de înghețată cu aromă de cheesecake și zmeurăBy Dulce by AnaDesertul meu favorit sub formă de înghețată. Perfecte pentru vară și foarte distractive de făcut, aceste delicioase sandviș-uri de înghețată au o aromă delicată de cremă de brânză, un centru fresh, dulce-acrișor de zmeură și fursecuri moi de ciocolată neagră. Pentru a-mi face viață mai ușoară am folosit fursecuri din comerț, dar puteți folosi ce fursecuri sau biscuiți vreți voi. Dacă nu vreți să faceți sandvișuri puteți mânca înghețată direct din tavă cu lingurița sau lingura 😄. Nu există reguli când vine vorba de înghețată 🍨😉
Blondine cu zmeură și ciocolată albăBy Dulce by AnaPentru mine, negresele și blondinele perfecte sunt simple, rapide, cu o textură moale si gooey, iar pe timp de vară ador combinația cu fructe acrișoare. Fiind sezonul zmeurei a trebuit să încerc această rețetă și rezultatul nu a dezamăgit 🤤.
Prăjitură simplă de vară cu cireșe și brânză ricottaBy Dulce by AnaÎn zilele toride de vară prefer să pregătesc prăjituri cât mai simple, deserturi fresh, cu fructe de sezon, care să fie în ton cu vremea de afară. Puteți folosi ce fructe doriți, dar pentru mine combinația de brânză ricotta și cireșe este pur și simplu divină.
Cheesecake cu Nutella și căpșuniBy Dulce by AnaDeși iubesc cheesecake-ul tradițional, cred că în această perioadă cel pregătit la rece este mult mai convenabil. Am făcut de foarte multe ori această rețetă, fără căpșuni, dar cred că acest adaos de fructe proaspete a făcut-o și mai delicioasă. Nu credeam că este posibil :)). Eu am folosit căpșuni, dar acestea pot fi înlocuite cu cireșe, vișine, zmeură sau chiar banane.
Fursecuri cu ciocolată, dulceață de lapte și nuci caramelizateBy Dulce by AnaIubești caramelul? Normal că da 😆. Pentru toți iubitorii de caramel 🙋 am pregătit un desert cu dulceață de lapte (dulce de leche), nuci caramelizate și picături de ciocolată GOLD, toate îndesate într-un fursec de ciocolată neagră. Și la pièce de résistance un praf de sare de mare, că nimic nu este mai delicios decât caramelul sărat.
Chec cu afine și glazură de limeBy Dulce by AnaAcest chec este cel mai bun exemplu de un desert care arată impresionant, dar este rapid și foarte ușor de făcut. Combinația de afine și limetă este una dintre preferatele mele, dar partea frumoasă la această rețeta este că puteți înlocui afinele cu ce fruct vreți și dacă nu vă place gustul dulce-acrișor puteți omite limeta din glazură.
Cuib de viespi cu fistic, scăldat în lapte și miereBy Dulce by AnaAceste rulouri îmi provoacă nostalgie și mă duc cu gândul la copilărie. Aroma lor îmbietoare îți va inunda casa, iar textura moale și pufoasă, gustul delicat de fistic și miere le fac irezistibile. Cu siguranță îți va fi greu să te opreşti la o singură bucată, mie mi-a fost :)))
Cheesecake cu citriceBy Dulce by AnaSezonul citricelor se apropie de final și am vrut să mă mai bucur încă o dată de aromele lor fresh și culorile vii cu acest cheesecake stratificat. Prepararea prăjiturii durează puțin mai mult decât la un cheesecake normal, dar nu este complicată și rezultatul final este sigur să impresioneze!
Ciocolată „Cu ce ai prin cămară”By Dulce by AnaNeștiind exact ce să fac dulce, am cotrobăit prin dulapul cu ingrediente pentru inspirație și am observat că am foarte multe pachete de biscuiți, pungi cu fructe uscate și bomboane de ciocolată desfăcute. Atunci m-am gândit, ce-ar fi să fac ceva bun cu ingredientele rămase de la alte prăjituri? Da, le putem mânca și așa, dar vă garantez că ce vă propun mai jos este mult mai bun. Partea frumoasă este că durează doar 15 minute s-o prepari și poți adăuga ce vrei în ea. Baza rămâne aceeași, dar combinațiile de arome sunt infinite. Eu am făcut trei feluri diferite: cu alune de pădure, cu cereale și cu fructe uscate ca să vă arăt cât de versatilă este.
Prăjitură NanaimoBy Dulce by AnaNu tot timpul am timp și chef să stau în bucătărie câteva ore să fac o prăjitură. În acele zile, apelez la prăjiturile fără coacere, iar prăjitura Nanaimo se încadrează perfect în această categorie. Are un blat ciocolătos și gumicios, o cremă fină de unt și o glazură delicioasă de ciocolată. Ai nevoie de doar 30 de minute s-o prepari și frigiderul face restul. 😉
Ruladă de bezea cu căpșuniBy Dulce by AnaNu știu dacă ați observat până acum, dar căpșunile se numără printre fructele mele preferate și, deși nu este încă sezonul lor, vreau să mă bucur cât pot de mult de ele. Am luat de la piață un kilogram de căpșuni, chiar gustoase pentru această perioadă, și am decis să fac o ruladă pufoasă si aromată cu ele. Este o prajitură foarte ușor de făcut, aspectuoasă și dacă nu vreți să folosiți căpșuni, le puteți înlocui cu orice fruct doriți.
Batoane Snickers veganeBy Dulce by AnaCând vreau să-mi satisfac pofta de dulce, dar nu vreau să mănânc ceva plin de zahăr, fug la congelator și îmi iau un baton Snickers. Sunt foarte ușor de făcut, conțin doar ingrediente naturale și partea cea mai bună e că rezistă până la 3 luni în congelator, bine asta doar teoretic vorbind :)). De multe ori fac porție dublă, le ambalez în hârtie de copt și am un desert gustos și sănătos ori de câte ori vreau ceva dulce.
Fursecuri “Mărțișor” cu ganache de ciocolată RubyBy Dulce by AnaHello Spring 🌷🌱 Iubesc tradițiile românești și, deși mărțișorul de astăzi și-a schimbat puțin semnificația de altă dată, tot este o tradiție frumoasă și autentică. Anul acesta nu am vrut să dăruiesc persoanelor dragi un mărțișor pe care să-l uite într-un sertar, ci am decis să le pregătesc un mic "mărțișor" pe care nu o să-l poarte în piept, ci în stomac. 😄
Negresă S’mores cu NutellaBy Dulce by AnaMi-am tot dorit atât să creez o rețetă nouă de negresă, cât și să încerc popularul S'mores, apoi mi-am zis: de ce să nu le combin să vedem ce iasă? Și bine am făcut! 🙂 A rezultat o negresă densă, cu gust intens de cacao, având la bază un strat de biscuiți, iar deasupra un strat de bezele caramelizate. Fiindcă nu am vrut să folosesc ciocolată tradițională, am folosit Nutella, o decizie bună, spun eu 😁!
Cheesecake raw vegan cu afine, lămâie și cocosBy Dulce by AnaContinuăm seria de deserturi sănătoase cu un cheesecake raw vegan cu afine, lămâie și cocos. Brânza este înlocuită cu nuci caju și lapte de cocos, iar aromele clasice de lămâie proaspătă și afine dulci lucrează în armonie în acest cheesecake stratificat. Este combinația perfectă de dulce și acru.
Fursecuri cu zmeură, portocală și ciocolată RubyBy Dulce by AnaȘi așa am mai tăiat o rețetă de pe Bucket List-ul meu dulce. Rețeta pe care am încercat-o îi aparține lui Bruno Albouze ( @brunoalbouze ), un YouTuber popular și după mine un bucătar foarte talentat și creativ. Evident nu m-am putut abține și am făcut câteva modificări, să fie mai pe gustul meu 😀 Am înlocuit coaja de lămâie cu portocale roșii confiate, busuiocul cu fistic tocat și fiindcă nu irosesc niciodată ocazia să folosesc ciocolată, am presărat câteva picături de ciocolată Ruby, pentru un plus de aromă și culoare.