Brioșe „Squid Game” cu caramel

AutorDulce by Ana
DificultateIntermediar

YOU HAVE BEEN ELIMINATED! 😱 HAPPY HALLOWEEN 😁🕸

Halloween-ul a devenit, în ultimii ani, o sărbătoare tot mai cunoscută în România. Deși eu nu o sărbătoresc, îmi plac foarte mult preparatele înfricoșătoare pregătite pentru această sărbătoare. Și cum recent am vizionat (mai bine zis binge-watched) tot sezonul de Squid Game, m-am gândit să le combin pe cele două și să pregătesc niște brioșe pline de caramel sărat cu o bomboană Dalgona ca decor.

ShareSalvează
Randamente1 porțieTimp de pregătire1 orăTimp de preparare45 minuteTimp total1 oră 45 minute

Ingrediente:

Brioșe:
 100 gr lapte
 45 gr miere
 110 ml ulei
 185 gr făină
 185 gr zahăr brun
 150 ml lapte bătut
 2 ouă
 1 ½ tsp praf de copt
 1 tsp bicarbonat de sodiu
 2 tsp scorțișoară
 1 tsp esență de vanilie
 ¼ tsp sare
Crema ganache de ciocolată Gold:
 400 gr ciocolată caramel Gold sau ciocolata cu lapte
 200 gr frișcă
 ¼ tsp sare
Caramel:
 250 gr zahăr
 135 gr smântână pentru frișcă 35%
 140 gr unt
 1 tsp sare
 2 tbsp sirop de arțar (opțional)
Nuci caramelizate:
 125 gr nuci
 60 gr sirop de arțar
 ½ tsp sare
 ½ tsp scorțișoară
Bomboană Dalgona (1 buc):
 2 tbsp zahăr
  tsp bicarbonat de sodiu

Mod de preparare:

Nuci caramelizate:
1

Preîncălzim cuptorul la 160˚C.

2

Punem nucile într-un bol, adăugăm siropul de arțar, sarea, scorțișoara și amestecăm bine până când toate nucile sunt bine glazurate.

3

Turnăm nucile într-un strat uniform într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și le coacem 15 minute, amestecând după 7 minute.
Le lasam să se răcească.

Caramel:
4

Turnăm zahărul într-o oală încăpătoare și-l topim la foc mic până începe să-și schimbe culoarea. Amestecăm din când în când în el să ne asigurăm că se topește uniform.

5

Încălzim puțin frișca în cuptorul cu microunde sau pe aragaz.

6

Când zahărul ajunge la culoarea dorită (eu prefer o culoare arămie închisă) turnăm încet frișca călduță și amestecăm bine. Atenție să nu va ardeți când turnați frișcă.

7

Luăm caramelul de pe foc și-l turnăm, printr-o sită, peste untul rece.

8

Adăugăm sarea și siropul de arțar și amestecăm bine.

9

Lăsăm carameul să se răcească cel puțin câteva ore înainte să-l folosim.

Crema ganache de ciocolată Gold:
10

Punem ciocolata într-un vas termorezistent.

11

Încălzim frișca în cuptorul cu microunde sau pe aragaz și o turnăm peste ciocolată.

12

Așteptăm câteva minute, adăugăm sarea și amestecăm bine cu un tel.

13

Lăsăm crema să se răcească complet și după o băgăm la frigider 30min.

14

Scoatem crema din frigider și o batem 30 sec cu un mixer. Acest pas este extra, dar recomandat.

Brioșe:
15

Amestecăm într-un bol toate ingredientele uscate: făina, zahărul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și scorțișoara.

16

Într-un bol diferit amestecăm cu un tel toate ingredientele umede: laptele, mierea, uleiul, laptele bătut și ouăle.

17

Turnăm ingredientele uscate peste cele umede și amestecăm bine până totul devine omogen.

18

Cu ajutorul unei linguri repartizăm compoziția într-o tavă de brioșe cu 12 cupe tapetată cu hârtie specială pentru brioșe.

19

Coacem brioșele 17 min la 180˚C sau până trec testul scobitorii.

20

Le lăsăm să se răcească complet.

Asamblare:
21

Cu ajutorul unei lingurițe scobim puțin brioșele și le umplem cu caramel.

22

Folosind un pos decorăm brioșele cu crema ganache și presărăm câteva bucățele de nucă peste.

23

Eu am decorat brioșele cu bomboane Dalgona, dar sunt delicioase și fără.

Extra Bomboane Dalgona:
24

Deși au doar câteva ingrediente nu sunt foarte ușor de făcut. Trebuie să lucrezi rapid și eficient.

25

Punem zahărul într-un polonic și-l topim la focul de la aragaz amestecând încontinuu în el cu un chopstick

26

Când zahărul atinge culoarea dorită adăugăm bicarbonatul de sodiu și amestecăm bine.

27

Turnăm caramelul pe o hârtie de copt și cu ajutorul unei căni de metal unsă cu ulei îl presăm într-un disc.

28

Presăm și forma dorită în mijloc cu ajutorul unei forme de metal.

29

Este un proces migălos, dar foarte distractiv 🙂

Ingrediente

Brioșe:
 100 gr lapte
 45 gr miere
 110 ml ulei
 185 gr făină
 185 gr zahăr brun
 150 ml lapte bătut
 2 ouă
 1 ½ tsp praf de copt
 1 tsp bicarbonat de sodiu
 2 tsp scorțișoară
 1 tsp esență de vanilie
 ¼ tsp sare
Crema ganache de ciocolată Gold:
 400 gr ciocolată caramel Gold sau ciocolata cu lapte
 200 gr frișcă
 ¼ tsp sare
Caramel:
 250 gr zahăr
 135 gr smântână pentru frișcă 35%
 140 gr unt
 1 tsp sare
 2 tbsp sirop de arțar (opțional)
Nuci caramelizate:
 125 gr nuci
 60 gr sirop de arțar
 ½ tsp sare
 ½ tsp scorțișoară
Bomboană Dalgona (1 buc):
 2 tbsp zahăr
  tsp bicarbonat de sodiu

Indicații

Nuci caramelizate:
1

Preîncălzim cuptorul la 160˚C.

2

Punem nucile într-un bol, adăugăm siropul de arțar, sarea, scorțișoara și amestecăm bine până când toate nucile sunt bine glazurate.

3

Turnăm nucile într-un strat uniform într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și le coacem 15 minute, amestecând după 7 minute.
Le lasam să se răcească.

Caramel:
4

Turnăm zahărul într-o oală încăpătoare și-l topim la foc mic până începe să-și schimbe culoarea. Amestecăm din când în când în el să ne asigurăm că se topește uniform.

5

Încălzim puțin frișca în cuptorul cu microunde sau pe aragaz.

6

Când zahărul ajunge la culoarea dorită (eu prefer o culoare arămie închisă) turnăm încet frișca călduță și amestecăm bine. Atenție să nu va ardeți când turnați frișcă.

7

Luăm caramelul de pe foc și-l turnăm, printr-o sită, peste untul rece.

8

Adăugăm sarea și siropul de arțar și amestecăm bine.

9

Lăsăm carameul să se răcească cel puțin câteva ore înainte să-l folosim.

Crema ganache de ciocolată Gold:
10

Punem ciocolata într-un vas termorezistent.

11

Încălzim frișca în cuptorul cu microunde sau pe aragaz și o turnăm peste ciocolată.

12

Așteptăm câteva minute, adăugăm sarea și amestecăm bine cu un tel.

13

Lăsăm crema să se răcească complet și după o băgăm la frigider 30min.

14

Scoatem crema din frigider și o batem 30 sec cu un mixer. Acest pas este extra, dar recomandat.

Brioșe:
15

Amestecăm într-un bol toate ingredientele uscate: făina, zahărul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și scorțișoara.

16

Într-un bol diferit amestecăm cu un tel toate ingredientele umede: laptele, mierea, uleiul, laptele bătut și ouăle.

17

Turnăm ingredientele uscate peste cele umede și amestecăm bine până totul devine omogen.

18

Cu ajutorul unei linguri repartizăm compoziția într-o tavă de brioșe cu 12 cupe tapetată cu hârtie specială pentru brioșe.

19

Coacem brioșele 17 min la 180˚C sau până trec testul scobitorii.

20

Le lăsăm să se răcească complet.

Asamblare:
21

Cu ajutorul unei lingurițe scobim puțin brioșele și le umplem cu caramel.

22

Folosind un pos decorăm brioșele cu crema ganache și presărăm câteva bucățele de nucă peste.

23

Eu am decorat brioșele cu bomboane Dalgona, dar sunt delicioase și fără.

Extra Bomboane Dalgona:
24

Deși au doar câteva ingrediente nu sunt foarte ușor de făcut. Trebuie să lucrezi rapid și eficient.

25

Punem zahărul într-un polonic și-l topim la focul de la aragaz amestecând încontinuu în el cu un chopstick

26

Când zahărul atinge culoarea dorită adăugăm bicarbonatul de sodiu și amestecăm bine.

27

Turnăm caramelul pe o hârtie de copt și cu ajutorul unei căni de metal unsă cu ulei îl presăm într-un disc.

28

Presăm și forma dorită în mijloc cu ajutorul unei forme de metal.

29

Este un proces migălos, dar foarte distractiv 🙂

Brioșe „Squid Game” cu caramel