fbpx

Aluaturi Dulci

Aluat fraged cu untură și cidrude Ancutsa CuisineAcest tip de aluat se pretează la cornulețe fragede, cornete cu cremă și orice bunătăți mai doriți să preparați. Este un aluat mai greu din punct de vedere caloric, însă pregătit o dată pe an, de Sărbători, eu consider că se merită. Veți obține un platou cu dulciuri de Crăciun, care să încânte toți invitații. Eu am pregătit aluatul cu o zi înainte și l-am lăsat peste noapte la frigider. A doua zi (în Ajun) l-am împărțit în 3 bucăți (de mărimi diferite) și am făcut din el: saleuri, cornete cu cremă și cornulețe cu rahat (am primit de la sora mea rahat grecesc cu migdale și rahat cu coacăze, au fost deosebite și nu așa dulci ca la noi).
Mini chouxde Denisa Ene @ cuciresellajoaca.roDacă până acum nu ați încercat pâte à choux în varianta baby friendly, vă sugerez să o faceți cât mai curând. Personal, consider că este cel mai simplu aluat și cel mai apreciat de către noi. În plus, variantele de umplere a gogoșelelor sunt diverse. Umplutura poate fi “dulce”, cât și “sărată”: cremă de nuci, diverse fructe coapte sau crude, în combinație cu iaurt, mascarpone, pate, cremă de brânză și verdeață, guacamole, pastă de avocado și ouă fierte, pastă de avocado și brânză etc. Cireșel le adoră chiar și simple și pot înlocui pâinea, cu succes. Sunt super pufoase și aerate. Se mai pot adăuga în aluat și vreo 2 linguri de nuci sau semințe măcinate pentru a le îmbogăți nutritiv.
English Muffinsde Soare ElenaCe sunt aceste brioșe englezești? Sunt niste pâinici rotunde, care se pot face atât cu drojdie, cât și cu maia, și se servesc cel mai des tăiate pe orizontală, ușor prăjite și cu unt.
Cornulețe cu vaniliede Food BroPentru o preparare mai rapidă, se pot folosi migdale nedescojite măcinate, iar aluatul se răcește ținându-l 1-2 ore în congelator. Aceste cornulețe au un aluat fraged, sunt foarte gustoase și le puteți păstra mai mult timp în cutii ermetice.
Haioș de casăde Food BroEste o delicatesă ungurească, pe care chiar trebuie să o încercați ! Nu trebuie sa lipsească de pe masa de sărbători.