fbpx

Mini choux

AvatarAutorDenisa Ene @ cuciresellajoaca.ro
DificultateÎncepător

Dacă până acum nu ați încercat pâte à choux în varianta baby friendly, vă sugerez să o faceți cât mai curând. Personal, consider că este cel mai simplu aluat și cel mai apreciat de către noi. În plus, variantele de umplere a gogoșelelor sunt diverse. Umplutura poate fi “dulce”, cât și “sărată”: cremă de nuci, diverse fructe coapte sau crude, în combinație cu iaurt, mascarpone, pate, cremă de brânză și verdeață, guacamole, pastă de avocado și ouă fierte, pastă de avocado și brânză etc. Cireșel le adoră chiar și simple și pot înlocui pâinea, cu succes. Sunt super pufoase și aerate.
Se mai pot adăuga în aluat și vreo 2 linguri de nuci sau semințe măcinate pentru a le îmbogăți nutritiv.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare15 minsTimp de gătire / răcire50 minsTimp Total1 oră 5 mins

Ingrediente:

 125 ml Apa
 50 g Unt
 100 g Faina
 2 Oua

Mod de preparare:

1

Se pune apa cu untul la fiert și când începe să clocotească se adaugă făina și se amestecă energic cu un tel pentru a nu se forma cocoloașe.

2

După omogenizare se mai lasă câteva minute la gătit, la foc mic, amestecând cu o spatulă de silicon, pentru a scoate cât mai multă apă din aluat. Când aluatul s-a răcit se adaugă ouăle și se mixează până se formează un amestec omogen. Aluatul se pune în tavă fie cu ajutorul unui poș, fie cu ajutorul palmelor umezite în apă. Eu am ales varianta din urmă pentru a lucra mai rapid.

3

Gogoșelele se coc la foc potrivit, în cuptorul preîncălzit, circa 30 de minute. Când se răcesc se servesc umplute cu diverse creme baby friendly sau simple. De data aceasta am ales să le servim cu iaurt grecesc amestecat cu fructe de pădure. Abia așteptăm să încercăm aluatul și sub formă de ecleruri. Cu siguranță vor fi la fel de apreciate ca și aceste mini choux. Vă asigur că după ce veți încerca prima dată rețeta de bază vă vor veni și vouă în minte o mulțime de alte combinații pentru umplutură. Așteptăm să ni le împărtășiți și nouă, desigur.

Ingrediente

 125 ml Apa
 50 g Unt
 100 g Faina
 2 Oua

Direcții

1

Se pune apa cu untul la fiert și când începe să clocotească se adaugă făina și se amestecă energic cu un tel pentru a nu se forma cocoloașe.

2

După omogenizare se mai lasă câteva minute la gătit, la foc mic, amestecând cu o spatulă de silicon, pentru a scoate cât mai multă apă din aluat. Când aluatul s-a răcit se adaugă ouăle și se mixează până se formează un amestec omogen. Aluatul se pune în tavă fie cu ajutorul unui poș, fie cu ajutorul palmelor umezite în apă. Eu am ales varianta din urmă pentru a lucra mai rapid.

3

Gogoșelele se coc la foc potrivit, în cuptorul preîncălzit, circa 30 de minute. Când se răcesc se servesc umplute cu diverse creme baby friendly sau simple. De data aceasta am ales să le servim cu iaurt grecesc amestecat cu fructe de pădure. Abia așteptăm să încercăm aluatul și sub formă de ecleruri. Cu siguranță vor fi la fel de apreciate ca și aceste mini choux. Vă asigur că după ce veți încerca prima dată rețeta de bază vă vor veni și vouă în minte o mulțime de alte combinații pentru umplutură. Așteptăm să ni le împărtășiți și nouă, desigur.

Mini choux