fbpx

Brioșe Rudolph

AutorCooks
DificultateÎncepător

Vei găsi în supermarketuri toate ingredientele pentru decorarea brioșelor.

Cu siguranță cei mici vor fi foarte încântați de aceste brioșe, pregătindu-le în compania lor.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare25 minsTimp de gătire / răcire22 minsTimp Total47 mins

Ingrediente:

 200 g de unt, tăiat cubulețe
 200 g de ciocolată, ruptă în pătrățele
 200 g de zahăr brun
 2 ouă mari, bătute
 1 linguriță(e) extract de vanilie
 250 g de făină amestecată cu 1/2 linguriță praf de copt
Pentru glazură :
 200 g ciocolată, ruptă în bucățele
 100 ml de smântână pentru frișcă, la temperatura camerei
 50 g de zahăr pudră
Pentru reni :
 12 năsturei de ciocolată neagră sau cu lapte
 24 năsturei de ciocolată albă
 12 bomboane roșii
 covrigei

Mod de preparare:

1

Încinge cuptorul la 160˚C. Tapetează o tavă pentru brioșe cu 12 hârtii. Topește într-o crăticioară pe foc mic untul, ciocolata și zahărul, împreună cu 100 ml de apă, amestecând ocazional. Lasă totul deoparte să se răcească, în timp ce cântărești restul ingredientelor.

2

Adaugă vanilia peste ouă, apoi înglobează-le în amestecul de ciocolată. Pune făina într-un bol mare și mixează bine până o încorporezi. Umple formele de brioșe cu aluatul format și dă-le la cuptor pe raftul de jos, timp de 20-22 de minute. Lasă-le să se răcească.

3

Pentru glazură, topește ciocolata la bain-marie, apoi stinge focul, adaugă smântâna pentru frișcă și zahărul pudră. Amestecă-le bine și unge fiecare brioșă.

4

Așază câte un năsturel de ciocolată neagră în mijlocul fiecărei brioșe, apoi câte doi năsturei de ciocolată albă, care vor fi ochii. Folosește puțină glazură pentru a lipi bomboana roșie pe năsturelul de ciocolată. Apoi, folosind din nou glazură, desenează două puncte pe nasturii albi. Lipește bucățele de covrigei pentru a forma coarnele și gura.

5

Aceste brioșe se pot păstra într-un recipient etanș până la trei zile.

Gătește împreună cu copiii :
6

Copiii cu vârstele între 3 și 7 ani pot așeza hârtiile speciale pentru brioșe în tavă, pot ajuta la amestecarea ingredientelor și la ungerea brioșelor.

7

Cei cu vârsta peste 7 ani ar putea să facă brioșele și glazura, cu puțin ajutor din partea părinților pentru a aprinde cuptorul și pentru a manevra tava încinsă.

8

Tuturor copiilor le place să decoreze prăjituri, așa că pune-le la îndemână bolurile cu ingrediente și lasă-i să decoreze singuri. Astfel își vor dezvolta creativitatea și se vor bucura și mai mult când vor mânca brioșele.

Ingrediente

 200 g de unt, tăiat cubulețe
 200 g de ciocolată, ruptă în pătrățele
 200 g de zahăr brun
 2 ouă mari, bătute
 1 linguriță(e) extract de vanilie
 250 g de făină amestecată cu 1/2 linguriță praf de copt
Pentru glazură :
 200 g ciocolată, ruptă în bucățele
 100 ml de smântână pentru frișcă, la temperatura camerei
 50 g de zahăr pudră
Pentru reni :
 12 năsturei de ciocolată neagră sau cu lapte
 24 năsturei de ciocolată albă
 12 bomboane roșii
 covrigei

Direcții

1

Încinge cuptorul la 160˚C. Tapetează o tavă pentru brioșe cu 12 hârtii. Topește într-o crăticioară pe foc mic untul, ciocolata și zahărul, împreună cu 100 ml de apă, amestecând ocazional. Lasă totul deoparte să se răcească, în timp ce cântărești restul ingredientelor.

2

Adaugă vanilia peste ouă, apoi înglobează-le în amestecul de ciocolată. Pune făina într-un bol mare și mixează bine până o încorporezi. Umple formele de brioșe cu aluatul format și dă-le la cuptor pe raftul de jos, timp de 20-22 de minute. Lasă-le să se răcească.

3

Pentru glazură, topește ciocolata la bain-marie, apoi stinge focul, adaugă smântâna pentru frișcă și zahărul pudră. Amestecă-le bine și unge fiecare brioșă.

4

Așază câte un năsturel de ciocolată neagră în mijlocul fiecărei brioșe, apoi câte doi năsturei de ciocolată albă, care vor fi ochii. Folosește puțină glazură pentru a lipi bomboana roșie pe năsturelul de ciocolată. Apoi, folosind din nou glazură, desenează două puncte pe nasturii albi. Lipește bucățele de covrigei pentru a forma coarnele și gura.

5

Aceste brioșe se pot păstra într-un recipient etanș până la trei zile.

Gătește împreună cu copiii :
6

Copiii cu vârstele între 3 și 7 ani pot așeza hârtiile speciale pentru brioșe în tavă, pot ajuta la amestecarea ingredientelor și la ungerea brioșelor.

7

Cei cu vârsta peste 7 ani ar putea să facă brioșele și glazura, cu puțin ajutor din partea părinților pentru a aprinde cuptorul și pentru a manevra tava încinsă.

8

Tuturor copiilor le place să decoreze prăjituri, așa că pune-le la îndemână bolurile cu ingrediente și lasă-i să decoreze singuri. Astfel își vor dezvolta creativitatea și se vor bucura și mai mult când vor mânca brioșele.

Brioșe Rudolph